Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Stradiņa universitāte investē 1,7 miljonus un atver vēža zinātniski pētniecisko institūtu

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ceturtdien atklāja Onkoloģijas institūtu, kas ir modernāk aprīkotais vēža zinātniski pētnieciskais institūts Baltijā, informē RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers.

Institūta attīstībā investēti aptuveni 1,7 miljoni eiro, no kuriem 1,366 miljoni eiro ieguldīti modernu laboratorijas iekārtu iegādē, bet 340 000 eiro – telpu renovācijā.

Šauers stāsta, ka institūtā veikto pētījumu rezultāti ļaus daudz precīzāk noteikt vēža slimības gaitu un izvēlēto ārstniecības metožu efektivitāti, nekā tas bijis līdz šim. Šobrīd institūtā jau DNS bankā ir uzkrāti 14 000 DNS paraugu no vēža slimniekiem.

Šobrīd RSU Onkoloģijas institūta attīstība bāzēta uz ilgtermiņa sadarbību ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu, un tas ir izvietots slimnīcas 13.korpusā. RSU Onkoloģijas institūta sadarbības partneri ir arī Bērnu Klīniskā universitātes slimnīca, Austrumu slimnīca, kā arī vairākas RSU katedras.

RSU Onkoloģijas institūtu ir modernizējusi, apgūstot ERAF līdzekļus projekta "Sabiedrības veselības un klīniskās medicīnas valsts nozīmes pētniecības centra izveide un tā infrastruktūras modernizācija" ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas