Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Rindu problēma latviešu valodas pašvaldību bērnudārzos ne visur aktuāla

Gaidot mācības valsts valodā

Jautājums par pilnīgu pāreju uz mācībām latviešu valodā vienmēr raisījis kaismīgas diskusijas ne tikai sabiedrībā, bet arī politiķu vidū. Pēc tam kad Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) pirms divām nedēļām atkal šo jautājumu aktualizēja, koalīcija konceptuāli vienojās, ka izglītībai Latvijā jābūt valsts valodā. Tam sekoja kārtējais krievu skolu atbalstītāju protests, pēdējais no tiem pagājušajā nedēļas nogalē pulcēja ievērojamu skaitu protestētāju, no kuriem paši skolēni gan bija samērā maza daļa. Ceļu Saeimā jau ir sākuši vairāki NA izstrādāti likumprojekti, kas paredz pienākumu pašvaldībām nodrošināt iespēju iegūt izglītību valsts valodā ikvienā pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādē (PII). Lielajās pašvaldībās ārpus Rīgas, kurās ir liels skaits krievvalodīgo, gan neuzskata, ka šāds plānotais pārejas risinājums novērsīs bērnudārzu rindu problēmu.

Top komentāri

Gita
G
Ka vispar kads Latvijas pilsonis, kuram ir Latvijas pilsoniba, var publiski iestaties pret Latvijas valsts likumu Par valsts valodu? Latvija notika referendums par valsts valodu Latvija, un saja referenduma, kuru izprovoceja tiesi Latvijas okupanti un vinu pecnaceji, kura Latvijas pilsoni nobalsoja, ka Latvija valsts valoda ir latviesu valoda, tacu, neskatoties uz to Latvijas pilotiki neievero un neciena Latvijas valsts pilononu izteikto viedokli saja referenduma un vemstas par okupantu valodai- krievu valodas legalizesanu Latvija. Kapec lidz sodienai Elksninam nav nonemta Latvijas pilsoniba un vins nav deportets uz Krieviju?
Gogalis
G
Tikai idiotiem, debiliem izdzimteniem rodas kaut kadas diskusijas par macibam valsts valoda 100%, kam ir jabut viennozimigi, valsti, kura ir noteikta ka valsts valoda latviesu valoda. Veca, zagliga, alkatiga, eoistiska Kanadas kuce Vikene darija visu, lai liktu skerslus Latvijas valsti parejai uz apmacibam 100% Latvijas valsts valoda- latviesu valoda. Latvijas valsts teritorija visas Latvijas valsts, pasvaldibu skolas, macibu iestades, bernu darzos izglitiba un apmacibas ir janodrosina visiem berniem100% Latvijas valsts valoda- latviesu valoda.
Kripons
K
Es uzskatu ka skolām un bērnudārziem jābūt tikai latviešu valodā bet ja bērna vecāks grib lai bērns arī mācās krievu valodu lai pēc skolas vai bērnudārza iet uz krievu valodas pulciņiem un ja pašvaldības atmaksā šo ārpus skolas priekšmetu tad forši ja ne tad lai vecāki ver vaļā naudas maku un maksā par to lai bērns mācītos krievu valodu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas