Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gaisa spēkiem iegādātas divas jaunas Latvijā ražotas apmācībām paredzētas lidmašīnas

Gaisa spēkiem iegādātas divas jaunas Latvijā ražotas apmācībām paredzētas lidmašīnas Tarragon, aģentūru LETA informēja Aizsardzība ministrija.

Ādažu lidlaukā piektdien aizsardzības ministrs Artis Pabriks apskatīja divas bruņoto spēku iegādātās Latvijas uzņēmuma SIA "Pelegrin" ražotās lidmašīnas "Tarragon".

"Pateicoties aizsardzības nozares un militārās industrijas sadarbībai, Latvijā atdzimusi ne tikai autobūve, bet arī lidmašīnu ražošana. Varam lepoties ar mūsu meistaru paveikto, ejot leģendārā konstruktora Kārļa Irbītes pēdās - jau tagad interesi par uzņēmuma ražotajiem modeļiem izrāda daudzas pasaules valstis," uzsvēris Pabriks.

No Ādažu lidlauka Gaisa spēku piloti ar lidmašīnām "Tarragon" veica lidojumu uz Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzi, kur jaunie lidaparāti atradīsies pastāvīgi.

Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē šodien notika lidmašīnu "Tarragon" svinīgā sagaidīšanas ceremonija, kurā piedalījās Gaisa spēku komandieris pulkvedis Viesturs Masulis, novēlot jaunajiem gaisa kuģiem labi kalpot Gaisa spēku uzdevumu izpildē, uzturēt pilotu kvalifikāciju, kā arī sekmīgi atbalstīt sauszemes spēku operācijas.

Gaisa spēku rīcībā šie ir pirmie gaisa kuģi, kuri tiks izmantoti pilotu un apkalpes apmācībām, kā arī kvalifikācijas uzturēšanai un operacionālo uzdevumu nodrošināšanai.

"Tarragon" ir divvietīga lidmašīna, kas var lidot ar ātrumu ap 70 kilometri stundā un sasniegt ātrumu līdz 370 kilometriem stundā. Šie gaisa kuģi var lidot līdz pat līdz 3,5 kilometru augstumam. Lidaparātam ir ekonomiskas uzturēšanas izmaksas. Nosēšanās distance uz asfaltēta seguma ir 150 metri, bet pacelšanās minimums ir 225 metri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas