Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Garkalnes novadā dome skolēniem nodrošinās mācību līdzekļus

Garkalnes novada dome saviem skolēniem nodrošinās mācību līdzekļus, kas nepieciešami uzsākot jauno mācību gadu, portālu Diena.lv informēja Garkalnes novada Izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu komitejas vadītāja Anita Bružuka.

Kā vēstīts, Tiesībsarga birojs visas skolas ir informējis, ka tām nav tiesību pieprasīt vecākiem mācību līdzekļu iegādi. Tomēr, tuvojoties septembrim, vecākiem daudzviet Latvijas skolās izsniedz nepieciešamo mācību grāmatu sarakstus. Tādēļ Tiesībsargs J.Jansons mudinājis tos vecākus, kuriem skolas pieprasa pirkt mācību līdzekļus, vērsties Tiesībsarga birojā.

"Kamēr ministrija risina pārpratumu pilnos jautājumus ar mācību grāmatu un darba burtnīcu savienojamību un domā, kam un kas ir jāapmaksā, mēs neesam gatavi uzgrūzt vēl kādu izdevumu slogu ģimenēm, kas audzina un skolo nākamo paaudzi. Paliek atklāts jautājums par ģimenes veicināšanas politikas nozīmi valstiskā līmenī? Taču Garkalnes novada pašvaldība uz valsts padomu vai atbalstu negaida," norādīja A.Bružuka.

"Arī šobrīd mācību līdzekļu iegāde no domes puses ir pašsaprotama. Nedrīkst aizmirst, ka iedzīvotājs, kas ir nodokļu maksātājs, ir tiesīgs saņemt pretī adekvātus pakalpojumus, par kuriem nodokļu veidā  jau veicis savas iemaksas. Piekrītu, ka jautājums risināms ministrijas līmenī, bet kamēr tas nav izdarīts, pašvaldībai jāuzņemas šī loma," sacīja Garkalnes novada Izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu komitejas vadītāja.

"Tas ir katras skolas iekšējs jautājums, cik adekvāti un profesionāli tiek sagatavots budžeta pieprasījums vietējai pašvaldībai. Līdzekļi tiek paredzēti un tad nerodas problēmas nodrošināt bērniem nepieciešamo," domā A.Bružuka.

Garkalnes novada dome jau abām skolām lūgusi iesniegt visu nepeciešamo darba burtnīcu sarakstus, kas arī tiks iegādāti. A.Bružuka uzsvēra, ka, ja kāds vecāks darba burtnīcas savam skolniekam jau sarūpējis, dome meklēs veidu, kā to kompensēt.

"Tādēļ aicinu visus Garkalnes novada izglītības iestāžu audzēkņu vecākus,- neiegādāties darba burtnīcas, jo visu Jūsu bērniņam nepieciešamo pēc skolu administrācijas iesniegtajām prasībām apmaksās Garkalnes novada dome," tā A.Bružuka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas