Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Gatavo Vilka aiziešanu no KNAB

Tiek gatavota ilggadējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieka Alvja Vilka nomaiņa, vēsta portāls pietiek.com. Avoti KNAB portālam apliecinājuši, ka jau šovasar Vilks pametīs darbu birojā, lai ieņemtu labāk apmaksātu un mierīgāku posteni valsts akciju sabiedrībā Latvijas Gaisa satiksme.

Vilks KNAB strādā kopš 2003. gada, kad kļuva par biroja Valsts amatpersonu interešu konfliktu nodaļas vadītāju, pēc tam par KNAB priekšnieka vietnieku izglītības jautājumos, bet 2004. gadā viņš kļuva par biroja priekšnieka vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos.

Atšķirībā no otras KNAB priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes Vilks nekad nav bijis iejaukts skaļos skandālos, kas lielā mērā skaidrojams ar to, ka viņa darba joma ir bijusi saistīta vairāk ar juridiskiem, mazāk ar operatīviem un izmeklēšanas jautājumiem.

Pagaidām nav zināms, kādi ir patiesie iemesli Vilka nomaiņai, taču, visticamākais, publiski tie tiks saistīti ar ne tik daudz profesionāliem, cik ar materiāliem apsvērumiem - viņa paša vēlmi ieņemt "mierīgāku" un arī labāk apmaksātu darbu.

Pamats šādai versijai ir: kopš treknajiem gadiem būtiski sarukuši Vilka ienākumi KNAB. Ja 2007. gadā viņš atalgojumā birojā saņēma gandrīz 30 000 latu, tad pērn saskaņā ar viņa amatpersonas deklarāciju – par aptuveni 10 000 latu mazāk.

Kā Vilka jaunais postenis tiek nosaukta VAS Latvijas Gaisa satiksme juridiskās daļas vadītāja vieta, kas tiešām ir būtiski labāk apmaksāta un arī mierīgāka.

Ne KNAB preses pārstāvis, ne pats Vilks pagaidām nav vēlējušies komentēt šīs ziņas. Latvijas Gaisa satiksmes galvenais uzdevums ir nodrošināt ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas Lidojumu informācijas rajonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas