Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ģirģens: Pret VDD ir sākta labi organizēta nomelnošanas kampaņa

Iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV) radies iespaids, ka saistībā ar Valsts drošības dienesta (VDD) jaunā kompleksa būvniecības kritizēšanu pret specdienestu ir sākta labi organizēta nomelnošanas kampaņa, informē TV3 Ziņu dienests.

"Tas ne tikai saknē diskreditē sabiedrības iniciatīvu, bet kārtējo reizi rada kaitējumu valsts reputācijai un drošībai. Nav pieļaujams, ka augsta ranga politiķi vai ar viņiem saistītās personas publiski nepamatoti noniecina valsts drošības iestādi," TV3 ziņu raidījumam sacīja iekšlietu ministrs Ģirģens.

Ar to Ģirģens domājis Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un tās tieslietu ministra Jāņa Bordāna izteikumus.

Šonedēļ saceltā jezga ap specdienesta jaunās ēkās būvniecību zaļā zonā. Pret būvniecību iebilst 15 000 iedzīvotāju. Tas deva iespēju vēlreiz JKP atgādināt savu nostāju, ka partija neatbalsta Normundu Mežvietu kā VDD priekšnieku un ka trīs drošības iestādes valstī pēc būtības ir par daudz, vēsta TV3. Turklāt tieslietu ministrs uzsver, ka nepieciešams apturēt  VDD jaunā ēkas celtniecību lielo izmaksu dēļ.

''Tas bīstamais, ka šādā formā tiek izgāzta nenormāli liela nauda, bet efektivitāte ir nulle. Ir ļoti labi, ka nav uzsākta būvniecība! Nepanāca, ka ar slepeniem lēmumiem pieņemti valsts līdzekļus izšķērdējoši pasākumi un ka netika attīstītas absolūti nevajadzīgas lietas," TV3 ziņu raidījumam sacīja Bordāns. 

Ar savu redzējumu, kā rīkoties šajā situācija Bordāns iepazīstinās  jaunnedēļ, informēja TV3.

''Esam piedāvājuši un premjeram nosūtījuši savu ideju. Tā varētu būtu diezgan kardināla ideja, taču mums ir priekšlikumi, kā tālāk vajadzētu attīstīties drošības dienestiem un kā tos padarīt efektīvākus," turpināja Bordāns.

Ieceri apturēt būvēt jauno VDD ēku uzver arī Attīstībai/Par. Zīmīgi, ka ideju izsaka Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs.

''Es neesmu pret VDD , es neesmu pret to, ka tiek būvētas jaunas ēkas, es esmu par to, ka ir jāizskata variants celt šo ēku citā vietā, saglabājot rīdziniekiem parku," sacīja Mārtiņš Staķis (AP). 

Savukārt Rīgas mēru Oļegu Burovu (GKR) pārsteidz, ka Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) Valsts drošības dienesta vajadzībām piedāvāja tikai divas lokācijas.

“VNĪ ir pietiekami daudz tukšu ēku pilsētā. Piemēram, pie Brasas tilta, kur atrodas Iekšlietu ministrijas Rīgas reģionālās pārvaldes ēkas. Gaujas ielā 15 ir māja, kuras platība 7000 kvadrātmetru, kas jau no 2014. gada stāv tukša," saka Burovs.

Lai vai kāds būs pavērsiens jaunnedēļ, jo izmaiņas var veikt valdības lēmums, VDD uzsver, ka viņiem ir nepieciešamas jaunas telpas. Esošās neatbilst NATO dalībvalsts drošības standartiem, nevarot paplašināt funkcijas un nav telpu papildu darbinieku pieņemšanai.

Top komentāri

Šoreiz gorgona ir pats Ģirģens.
Š
Pats, taču, teica: VALSTS tie esam MĒS! Tad kādu gan NOSLĒPUMU valstij pašai no sevis ir? Vai tad ēka tiek celta par IM jeb Ģirgena naudu, un ne par TAUTAS naudu, no kuras grib šo naudu nu NOSLĒPT!
Vecsčekists
V
Ja pret VDD var tā mierīgi "labi organizēt" un netraucēti "sākt nomelnošanas kampaņu" ... tad jau sanāk, ka VDD ir slikti strādājis! Mans kantoris šādu situāciju nebūtu pieļāvis principā!
opapā
o
Valsts drosības dienests nevar but augstāka prioritāte par tautas interesēm! Tagad nav 1937.gads, kā troika nolemj tā būs. Ir pilnīgs nonsenss 120 gadus veca velotreka vietā buvēt ēku. Jebkādu. Latvijas augstākais drošības pasākums ir uzbūvēt šeit velotreku, apliecinot, ka mēs cienam savu vēsturi, tautas varoņus un mums rūp musu tautas veselīga nākotne! Pārāk daudz mēs pēdējos 30 gados esam iznīcinājuši ar saukli - krievi nāk! Pietiek! Latvijas tautas lielākais drauds ir totāla korupcija iekšlietu sistēmā un tieslietās! Liekiet mieru parkam un velotrekam. Valsts drošības dienestam beidzot ir jāsāk strādāt apturot valsts izlaupītājus un tiesiskuma grāvējus. Mūsu valsts pārvaldes korupcija ir šābrīža lielākais drauds. Tam nevajag jaunu ēku!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas