Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Gubernators aicina Latvijas iedzīvotājus braukt un strādāt uz Novgorodu

Novgorodas apkaimē ļoti jūtams cilvēku trūkums. "Tāpēc mēs esam ļoti ieinteresēti, lai pie mums brauc dzīvot jauni un vidējā vecuma cilvēki. Izmantošu izdevību, lai aicinātu Latvijas cilvēkus braukt dzīvot un strādāt pie mums Novgorodas apgabalā, mums ir ļoti vajadzīgi kvalificēti speciālisti, un mēs ļoti labprāt gribētu redzēt pie sevis cilvēkus no Baltijas valstīm," intervijā Dienai sacīja Novgorodas apgabala gubernators Sergejs Mitins.

Viņš stāsta, ka jauns ārsts, kas ierodas Novgorodā, saņem 200 000 rubļu (3340 latu) vienreizēju pārcelšanās pabalstu, viņam tiek piešķirts pašvaldības apmaksāts dzīvoklis un tiek garantēta alga no 25 000 rubļu (417 latu) mēnesī. "Pašlaik tiek attīstīta dzīvokļu un kotedžu ciematu būve, kas ir paredzēti arī skolotājiem un citiem speciālistiem, kas vēlēsies pārcelties pie mums. Apgabalā ir daudz ezeru un upju. Mūsu apgabals, manuprāt, pašlaik vēl netiek līdz galam novērtēts kā lieliska dzīvošanas vieta. Netālu ir Maskava un Pēterburga, kuras savieno ātrgaitas maģistrāle un ātrgaitas dzelzceļš," sacīja S.Mitins.

Jautāts, kā pēdējā laikā ir mainījusies ekonomiskā situācija Novgorodas apgabalā, S.Mitins sacīja: "Četru gadu laikā, kopš strādāju Novgorodas gubernatora amatā - tātad kopš 2007. gada -, Novgorodas apgabala IKP ir pieaudzis 1,6 reizes, rūpniecības apjoms - par 44%, lauksaimniecības indekss - par 60%. Novgorodas apgabala budžeta izdevumu daļa augusi vairāk nekā divas reizes. Vidējā alga Novgorodas apgabalā ir palielinājusies no 11 tūkstošiem rubļu (184 lati) mēnesī 2007. gadā līdz 17 tūkstošiem (283 lati) mēnesī 2010. gadā. Veļikijnovgorodas pilsētā vidējā alga ir 22 tūkstoši rubļu (367 lati) mēnesī."

Pilnu interviju lasiet laikraksta Diena pirmdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas