Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Gūst globāla mēroga panākumus

No 13. Eiropas Savienības (ES) Dabaszinātņu olimpiādes (EUSO) Austrijā ar bronzas un sudraba medaļām mājās atgriezušās divas Latvijas skolēnu komandas, savukārt mūsu valsts jaunie programmētāji guvuši labus panākumus Polijā notikušajā 21. informātikas olimpiādē.

ES Dabaszinātņu olimpiādē, kas no 26. aprīļa līdz 3. maijam notika Klāgenfurtē, dalībniekiem bija jāparāda zināšanas bioloģijā, ķīmijā un fizikā, kā arī jāapliecina spēja darboties praktiski un strādāt komandā. EUSO laikā mūsu valsts skolēni sacentās kopumā ar vairāk nekā 40 komandām no 24 ES valstīm. "Latviju olimpiādē pārstāvēja Reinis Irmejs un Rihards Puplovskis no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Edgars Batkovskis no Jelgavas Valsts ģimnāzijas, Artis Galvanovskis no Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas, Sintija Zepa no Madonas Valsts ģimnāzijas un Rūta Ozoliņa no Valmieras Valsts ģimnāzijas," izklāsta Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra projekta koordinatore Santa Margeviča un norāda, ka "iespēju doties uz šo olimpiādi skolēni izcīnīja, pateicoties sasniegumiem LU Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra virtuālajā konkursā Domā! Zini! Mācies!, sasniegumiem mācību priekšmetu olimpiādēs un rezultātiem praktisko uzdevumu atlases kārtā, kas tika rīkota LU".

Savukārt Varšavā notikušajā informātikas olimpiādē "Latvijas komandas dalībnieki Aleksejs Popovs no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas un Aleksejs Zajakins no Rīgas 89. vidusskolas 60 dalībnieku konkurencē izcīnīja zelta un sudraba godalgas, bet Kristaps Čivkulis no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas ieguva bronzas medaļu," informē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) pārstāvis Toms Kursītis.

"Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) joma no atsevišķas biznesa nozares kļūst par dzinējspēku visā ekonomikā, jo nozaru konkurētspēja aizvien vairāk kļūst atkarīga no darbinieku IKT zināšanām. Tāpēc patiess prieks, ka mūsu jauno programmētāju zināšanas un prasmes tiek augstu novērtētas starptautiskā mērogā," uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas