Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

IDB rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret VUGD amatpersonu

Iekšējās drošības birojs (IDB) ir nosūtījis Ludzas rajona prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret kādu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes amatpersonu par vidēja smaguma miesas bojājumu tīšu nodarīšanu, portālu Diena.lv informēja IDB pārstāvji.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu, IDB noskaidroja, ka šī VUGD Latgales reģiona brigādes amatpersona ārpus dienesta pienākumu pildīšanas sadzīviska konflikta laikā ar kādu privātpersonu, acīmredzot, zaudēja savaldīšanos un izdarīja sitienu ar dūri pa cietušās personas galvu, tādējādi cietušajam tika konstatēti vidēja smaguma miesas bojājumi -  sejas sasitums un vairāku galvaskausa kaulu lūzumi.

Iekšējās drošības biroja priekšnieks Valters Mūrnieks norāda, ka IDB uzmanības lokā ir visdažādākā spektra un smaguma valsts amatpersonu iespējamie noziedzīgie nodarījumi – sākot no kukuļņemšanas un krāpšanas gadījumiem lielā apmērā līdz likumpārkāpumiem, kuri, nenoliedzami, rada negatīvas sekas cietušajiem un to tuviniekiem, tomēr sabiedrībai var šķist salīdzinoši maznozīmīgi. "Tomēr vēlos uzsvērt to, ka valsts amatpersonas vienmēr ir sabiedrības uzmanības centrā un ir būtiski, lai ugunsdzēsēju, policistu vai jebkura cita dienesta amatpersonas uzvedība, arī ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika, atbilstu visām likumdošanas normām. Tikai tādā veidā mēs visi kopā varam veicināt Latvijas sabiedrības uzticēšanos valsts pārvaldei!"

Iekšējās drošības birojs 2020. gada pirmajos sešos mēnešos veicis pirmstiesas izmeklēšanu 137 kriminālprocesos, kā arī šajā periodā izskatīti un izanalizēti vairāk nekā 700 saņemtie iesniegumi. Salīdzinot šā gada pirmā pusgada darbības rezultātus ar pagājušā gada attiecīgo periodu, redzams, ka šogad būtiski ir pieaudzis Iekšējās drošības biroja atklāto smago un sevišķi smago noziedzīgo nodarījumu īpatsvars.

Šā gada nogalē apritēs pieci gadi kopš Iekšējās drošības biroja dibināšanas, un šo gadu laikā IDB izmeklētie kriminālprocesi kļuvuši apjomīgāki un sarežģītāki, būtiski palielinājusies to izmeklēšanas efektivitāte, un to ietvaros tiek reģistrēts aizvien vairāk noziedzīgu nodarījumu, kā arī pieaug kriminālprocesā iesaistīto personu loks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas