Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Iegrožos ātro kredītu devējus; tie kļūst agresīvāki

Ministru kabineta komitejas sēdē atbalstīti Ekonomikas ministrijas (EM) sagatavotie priekšlikumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas rosina samazināt ātro kredītu izmaksas un pastiprina prasības patērētāju maksātspējas izvērtēšanai.

EM priekšlikumi saņēmuši iebildumus no vairākām iestādēm, to vidū arī Tieslietu un Finanšu ministrijas. Pirms likumprojekta virzīšanas skatīšanai valdībā komiteja lēmusi, ka EM ierosinājumiem nav pietiekama juridiska pamatojuma, tāpēc tai jāvēršas Tieslietu ministrijā (TM), saskaņojot ierosinājumu juridiski precīzāk. TM pārstāve Sigita Vasiļjeva Dienai norāda, ka tikšanās laikā ministrijas apspriedušas to, cik pamatota ir nepieciešamība noteikt gada procentu likmes ierobežojumu 100% apmērā, kā arī regulējumu, kas saistīts ar nokavējuma procentu likmēm. "Likumprojekts paredz privātpersonu tiesību ierobežojošo regulējumu, un ir nepieciešams, lai ierobežojumu noteikšana atbilstu leģitīmiem mērķiem, samērīgumam un proporcionalitātei," stāsta S. Vasiļjeva.

EM pārstāve Daiga Grūbe norāda, ka ministrija precizēs projektu, pēc tam, kad to vēlreiz būs izvērtējusi TM, projektu vērtēs valdībā.

Brīdi pirms likumprojekts stāsies spēkā, nebanku kreditētāji jaunu klientu piesaistīšanā kļuvuši agresīvāki, visticamāk, tāpēc, ka izmaiņas attieksies tikai uz tiem kredītņēmējiem, kas līgumu slēgs no nākamā gada. Piemēram, nebanku kreditētājs Crediton.lv pirms neilga laika sācis piedāvāt jaunu akciju ar nosaukumu «Atdod mazāk nekā aizņēmies». Piedāvājums attiecas tieši uz jaunajiem klientiem. Tiem, kas kredītu ņem pirmo reizi, ir iespēja aizņemties 100 latu, bet jāatdod ir mazāk - 95 lati.

Visu Aļonas Zanderes rakstu Ātros kredītus sāk risināt arī TM lasiet ceturtdienas, 24.oktobra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas