Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Šis ir līdz šim lielākais no valsts saņemtais atbalsts uzņēmējdarbības izglītības īstenošanai.

Ieguldīs gandrīz 240 tūkstošus uzņēmējdarbības izglītības pieejamības veicināšanā Latvijas skolās

Latvijas Investīciju attīstības aģentūra (LIAA) un Latvijas lielākā izglītības organizācija Junior Achievement Latvija (JA Latvija) šodien parakstīja savstarpējās sadarbības līgumu, kas veicinās praktiskās biznesa izglītības apgūšanu Latvijas skolās un rosinās inovāciju rašanos.

Saskaņā ar šo līgumu nākamos divus gadus LIAA un JA Latvija kopīgi organizēs pasākumus programmas Skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) ietvaros, veicinot jaunas ar uzņēmējspējām apveltītas jaunās paaudzes rašanos, kas nesīs savu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā un labklājības veicināšanā nākotnē.

LIAA direktors Andris Ozols: "LIAA ir uzkrāta pieredze pasākumu efektīvā organizēšanā visā Latvijā un apkopotas zināšanas par dažādiem uzņēmējdarbības sektoriem un inovatīvas uzņēmējdarbības ekosistēmas dalībnieku, tai skaitā skolu jaunatnes vajadzībām. Šobrīd viens no svarīgākiem uzdevumiem un arī izaicinājumiem ir informēt un veicināt dziļāku izpratni par inovāciju, popularizēt uzņēmējdarbības uzsākšanu, sadarbojoties ar nozaru asociācijām, topošiem un esošiem komersantiem. Skolēnu mācību uzņēmumu dalībnieki pilnīgi noteikti būs mūsu sadarbības partneri un klienti un dos savu pienesumu Latvijas izaugsmei."

Junior Achievement Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns: "Šis ir līdz šim lielākais no valsts saņemtais atbalsts uzņēmējdarbības izglītības īstenošanai. SMU programmā saskatām lielu potenciālu, tā kļūst arvien populārāka skolu jauniešu vidū — par to liecina gan pieaugošais mācību uzņēmumu skaits, gan skolēnu entuziasms, darbojoties tajā. Programma attīsta jauniešos tik būtisko uzņēmējspēju kompetenci, kas ietver spēju būt radošam, inovatīvam, uzņemties risku, kā arī prasmi vadīt projektus, sasniedzot izvirzītos mērķus. Šīs prasmes ir ļoti nozīmīgas dzīvē, ikvienā profesijā, pat ja skolēns neizvēlas būt uzņēmējs. Tāpēc esam gandarīti, ka sadarbība ar LIAA radīs iespējas SMU programmu attīstīt, padarot to pieejamāku vēl plašākam skolu tīklam un lielākam skolēnu skaitam."

Sadarbības līguma priekšmets ir praktiskās biznesa izglītības nodrošināšana un inovāciju rosināšana apmācību programmas Skolēnu mācību uzņēmumi ietvaros 2017. un 2018. gadā.

Programma Skolēnu mācību uzņēmumi paredzēta, lai iespējami vairāk jauniešu visā Latvijā apgūtu nepieciešamās prasmes sekmīgam startam uzņēmējdarbībā. Programmā plānots pilnveidot skolēnu saziņas un sadarbības prasmes, radošumu veicinošas iemaņas, finanšu prasmes, veicināt izpratni par inovācijas procesu un Viedās specializācijas stratēģijas jēdzienu.

Līguma summa ir 238 370 eiro, kas paredzēta Iedvesmas konferences organizēšanai jauniešiem, skolēnu sagatavošanai un dalībai Eiropas Skolēnu mācību uzņēmumu konkursa finālā, Skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgu organizēšanai, pedagogu apmācību un reģionālo semināru rīkošanai.

Līgums tiek slēgts LIAA īstenotā projekta Inovāciju motivācijas programma (identifikācijas Nr. 1.2.2.2/16/I/001) ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un Eiropas Savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas