Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iekārojamākā darba devēja titulu trešo gadu pēc kārtas iegūst Swedbank

Par 2020.gada iekārojamāko darba devēju atzīta AS Swedbank, aģentūru LETA informēja aptaujas Top darba devējs 2020 rīkotāju interneta personāla atlases uzņēmuma CV-Online Latvia pārstāvji.

Swedbank labākā darba devēja titulu iegūst trešo gadu pēc kārtas. Topa otrajā vietā ierindojies mazumtirgotājs SIA Lidl Latvija, kurš saņēmis arī apbalvojumu Gada izaugsme, jo gada laikā iekārojamāko darba devēju topā pakāpies par 39 pozīcijām. Par trešo iekārojamāko 2020.gada darba devēju atzīta informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas Accenture Latvijas filiāle.

Šogad pirmo reizi aptaujā tika nosaukti labākie darba devēji arī starptautisko biznesa pakalpojumu sektorā. Šeit par top darba devēju pagājušajā gadā atzīts SIA Circle K Business Centre.

Nosakot pārējos biznesa sektora līderus, kuri bijuši visaktīvākie Latvijas darba tirgū, titulu top darba devējs 2020 finanšu sektorā devīto gadu pēc kārtas ieguva AS Swedbank, savukārt šīs kategorijas topa piecinieka jaunpienācējs ir AS Attīstības finanšu institūcija Altum.

Tikmēr top darba devējs 2020 transporta un loģistikas sektorā - Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic - ir vienīgais šīs kategorijas uzņēmums, kas salīdzinoši ar pagājušo gadu saglabājis savu pozīciju kategorijas ietvaros. Par pagājušā gada labāko darba devēju IT un telekomunikāciju sektorā atzīts mobilo sakaru operators SIA "Latvijas mobilais telefons".

Populārākā biznesa kategorija, par kuru vairāk nekā puse aptaujas dalībnieku ir nodevuši balsi par, viņuprāt, labāko aizvadītā gada darba devēju, tirdzniecības sektors, kurā īpaši spilgti bija tādi darba devēji kā SIA "Rimi Latvia" un SIA "Maxima Latvija", kas ierindojās 2. un 3. vietā, taču par attiecīgā sektora top darba devēju atkārtoti kļuvis SIA "Circle K Latvia".

Lai arī balsu pārsvars ir samazinājies starp labāko piecinieku, top darba devēja titulu ražošanas sektorā pērn izdevies nosargāt AS Latvenergo. Savukārt sabiedriskās ēdināšanas sektorā par labāko atzīts AS Lido.

Aptaujā tika noskaidroti arī iekārojamākie darba devēji reģionos - Kurzemē SIA "Ventspils nafta" termināls", Zemgalē AS "Virši-A", Vidzemē AS "Cēsu alus", bet Latgalē - AS "Latvijas maiznieks".

CV-Online Latvia vadītājs Aivis Brodiņš atzina, ka uzņēmumi, kas centušies rast radošus risinājumus, lai pielāgotos krīzes situācijai, un ir mērķtiecīgi rūpējušies par iekšējās kultūras saglabāšanu uzņēmumā, ir saņēmuši augstāku novērtējumu.

"Par spīti neprognozējamajai situācijai un atšķirībā no finanšu krīzes, šoreiz darba devēju vidū vērojām centienus pēc iespējas saglabāt līdzšinējo darbavietu skaitu un darbinieku atalgojuma līmeni, kas pozitīvi ietekmēja šo darba devēju pozīcijas. Turklāt, laikā, kad satiekamies retāk un ilgstoši strādājam attālinātā darba režīmā, vislielākā nozīme ir atbalstam, sadarbībai un citiem cilvēciskajiem faktoriem," uzsvēra Brodiņš.

Aptauju Top darba devējs 2020 šogad noritēja desmito gadu. Šogad aptaujā piedalījās teju 15 000 respondentu no visas Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas