Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Iekļaujot visus ministrus, Ministru kabinetā izveido komiteju valdības deklarācijas izpildes uzraudzīšanai

Lai koordinētu un pārraudzītu Evikas Siliņas (JV) vadītā Ministru kabineta (MK) deklarācijas izpildi un mērķu sasniegšanu, kā arī noteiktu politikas virzienus citām MK tematiskajām komitejām, izveidota MK Stratēģiskās vadības tematiskā komiteja, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Komiteju vadīs Ministru prezidente Siliņa, un tās locekļi būs visi 14 nozaru ministri. Stratēģiskās vadības komitejas izveidi paredz Ministru prezidentes rīkojums, kas izdots 9.novembrī.

Komitejas uzdevums būs risināt dažādus starpnozaru jautājumus, piemēram, nozaru ministriju priekšlikumi birokrātijas mazināšanai, skaidru rezultatīvo rādītāju noteikšana MK rīcības plānā, komercbanku kreditēšanas veicināšana, lielo investīciju projektu virzība, visaptveroša demogrāfijas politika un citi.

Komentējot šādas struktūras nepieciešamību, Ministru prezidentes preses sekretārs Aleksis Zoldners aģentūrai LETA sacīja, ka MK tematiskās komitejas ir valdības darba sastāvdaļa, tāpēc MK tematisko komiteju darbs nav nošķirams no valdības darba kopumā. Ja MK sēdēs galvenokārt tiek skatīti konkrēti lēmumprojekti, tad MK tematiskajās komitejās notiek diskusijas un rīcībpolitiku formulēšana pirms konkrētu lēmumprojektu izskatīšanas.

Valdības iecerētās darbības deklarācija pieejama Ministru kabineta mājaslapā. Tajā uzsvērts, ka Latvija ir latviska, labklājīga, droša un iekļaujoša Eiropas valsts, kura ilgtspējīgi attīstīsies demogrāfisko, klimata, tehnoloģiju un digitālo pārmaiņu laikā. Balstoties uz deklarāciju, pašlaik top detalizēts Ministru kabineta Rīcības plāns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas