Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Iekšlietu darbinieku arodbiedrība atbalsta iekšēja konkursa rīkošanu uz VP priekšnieka amatu

Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība atbalsta iekšēja konkursa rīkošanu uz Valsts policijas (VP) priekšnieka amatu, aģentūrai LETA atzina arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Armands Augustāns.

Viņš teica, ka gadījumā, ja arodbiedrības kompetencē būtu izvirzīt kādu noteiktu kandidātu uz VP priekšnieka amatu, tad arodbiedrība noteikti to izdarītu.

Ņemot vērā, ka arodbiedrībai šādu tiesību nav, tad arodbiedrība paļausies uz to, ka iekšlietu ministrs ieklausīsies arodbiedrības viedoklī, ja būs atradis piemērotu kandidātu un šis kandidāts būs policijā atzīta autoritāte.

Normatīvie akti uzliek zināmu pienākumu un atbildību attiecībā uz VP amatu izvirzītajam kandidātam, bet iekšlietu ministram ir jārod atbalsts Ministru kabinetā, skaidroja arodorganizācijas vadītājs.

"Tāpēc tas ir prioritāri un svarīgi, lai pirms kādu nominētu notiktu arī apspriede gan iekšienē, gan sabiedrībā, gan ar sociālajiem partneriem un visbeidzot partiju starpā," uzsvēra Augustāns.

Viņš uzskata, ka konkursa rīkošana ir pareizs risinājums un būtu vēlams, ja konkursa komisijā tiktu iekļauta Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība. "Konkurss būtu jārīko tieši iekšienē, bet nedrīkstētu radīt situāciju, ka uz policijas priekšnieku varētu kandidēt jebkurš ar VP aktīvo dienestu nesaistīts cilvēks," norādīja arodbiedrības līderis.

Arodbiedrībā uzskata, ka VP rindās ir amatpersona, kas varētu kļūt par labu līderi un komandas darba cilvēku, kurš spēs turpināt uzsāktās izmaiņas policijā.

Arodbiedrības ieskatā, nākamajam policijas vadītājam jāspēj koncentrēties uz vairākām būtiskām lietām, kas saistītas ar arodbiedrības pamatfunkcijām.

Pirmkārt, nepieciešama VP amatpersonas standartu sagatavošana, kas būtu saistāms ar finansējuma piesaisti un stabilitāti nākotnē. Otrkārt, nepieciešama darba vides uzlabošana. Treškārt, nepieciešama materiāli tehniskā nodrošinājuma pilnveidošana, bet ceturtkārt strukturētas un objektīvi pamatotas reformas izpildījums.

Tāpat arodbiedrība cer, ka jaunais policijas priekšnieks dienestā izskaudīs "postpadomju garu un domāšanu", uzlabos darba procedūras, savstarpējas komunikācijas pilnveidošanu un apmācības.

"Protams, ir vēl virkne citu uzdevumu, kas būtu darāmi. Mēs strādāsim un pildīsim savus uzdevumus, kas atbilst mūsu kompetencei un noteikti neatteiksim palīdzību un atbalstu nākamajam policijas priekšniekam," piebilda Augustāns.

Jau vēstīts, ka šā gada februārī Ints Ķuzis atstās VP priekšnieka amatu. Ķuzis kā potenciālos pēctečus dienesta priekšnieka amatā neizslēdz savus vietniekus - Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku Andreju Grišinu un Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Juri Šulti.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) paziņojis, ka jaunais priekšnieks tiks meklēts konkursā.

Patlaban gan likumā teikts, ka VP priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ iekšlietu ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets. VP vadītāja amatā var iecelt tikai amatpersonu no vecāko vai augstāko virsnieku vidus, kurai ir akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība un kuras izdienas laiks Iekšlietu ministrijas sistēmā nav īsāks par desmit gadiem.

Top komentāri

Kamēr pa policiju siros
K
šis sātana ģenerālis Augustāns, nekas LABS te NEBŪS gaidāms. Palūkojiet ši monstra sejas metos, un arī jums tas skaidrs kā Diena taps!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas