Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +15 °C
Smidzinošs lietus
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ieroču demonstrāciju bērnudārzā izvērtēs arī DP un Bērnu inspekcija

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) ir pabeidzis pārbaudi pirmskolas izglītības iestādē Pūcīte saistībā ar šā gada 16.martā notikušo pasākumu, kad latviešu leģionāru formās tērpti vīrieši bērnudārza audzēkņiem demonstrēja dažādus ieročus. Lai gan policija konstatējusi, ka demonstrētie ieroči nav bijuši īsti un likums nav pārkāpts, IKVD ir nosūtījis vēstuli Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai un vērsies Drošības policijā ar lūgumu izvērtēt šo gadījumu.

Pārbaudes ietvaros dienests saņēma gan pirmskolas izglītības iestādes Pūcīte vadītājas paskaidrojumus, gan Valsts policijas atzinumu, gan izglītības psihologu vērtējumu, informēja IKVD.

Valsts policijas Kārtības policijas pārvalde konstatēja, ka minētās nodarbības laikā bērnudārza audzēkņiem demonstrēti deaktivizēti ieroči un to kopijas, kas nav uzskatāmi par ieročiem, tādēļ šajā gadījumā Ieroču aprites likums nav pārkāpts.

Savukārt, divu izglītības psihologu vērtējumā secināts, ka konkrētajā nodarbībā izvēlētais apmācības veids nav piemērotākais konkrētajam bērnu vecumam.

IKVD pēc veiktās pārbaudes Pūcītes vadībai iesaka turpmāk izvēlēties izglītojamo vecumam atbilstošas rotaļlietas, spēles un uzskates līdzekļus.

IKVD norādīja, ka atbilstoši Izglītības likumam mācību programmas saturam jābūt vispusīgam un objektīvam. Šajā gadījumā notikusī Latvijas vēstures stunda ir vērtējama kā vienpusīga.

IKVD atzīst, ka publiski demonstrētajos video materiālos par bērnudārzā notikušo pasākumu redzams, ka daļa bērnu ir nobijušies, un bērnudārza audzinātājas viņus mierina. Tāpēc IKVD ir nosūtījis vēstuli Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai ar lūgumu izvērtēt, vai nav noticis bērnu tiesību pārkāpums. IKVD ir arī vērsies Drošības policijā ar lūgumu izvērtēt nodarbību vadījušo biedrības Latviešu karavīrs pārstāvju rīcību, tajā skaitā ieroču un ekipējuma demonstrēšanu.

Jau ziņots, ka Pūcītes interneta vietnē ievietotajā fotogalerijā un videomateriālā bija redzams, kā pirmsskolas vecuma bērni rotaļājas ar pistolēm, ložmetēju un granātām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas