Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Iestājotes rudenīgiem laika apstākļiem, autovadītājus mudina mainīt braukšanas paradumus

Iestājotes rudenīgiem laika apstākļiem, autovadītājiem uz ceļiem jābūt īpaši uzmanīgiem, atgādina Latvijas valsts ceļi (LVC).

LVC uzsver, ka rudenī bieži līst un ceļus klāj nobirušās lapas, bet naktīs gaisa temperatūra var pazemināties līdz 0 un pat piesalt, tāpēc autovadītājiem ir jāmaina braukšanas paradumi un jābūt īpaši piesardzīgiem.

Šādos laika apstākļos ceļi var būt slideni, var sākties akvaplanēšana, bet, naktīs pazeminoties gaisa temperatūrai, agrās rīta stundās ceļi vietām var apledot, uzsver LVC un aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim piemērotu ātrumu un braukšanas stilu.

Uzņēmums atzīmē, ka arī rudens apstākļos būvdarbu sezona uz valsts autoceļiem turpinās un vairāk nekā 70 ceļu posmos joprojām norit darbi, piemēram, uz Daugavpils šosejas no Salaspils līdz Ikšķilei pārmaiņus tiek slēgta viena no divām joslām uz katras no brauktuvēm, savukārt uz Jelgavas šosejas rīta un vakara stundās satiksme var būt palēnināta.

Lietainam laikam turpinoties, grūtāk izbraucami var kļūt grants autoceļi, atzīmē LVC. Mitrums apgrūtinot autoceļu uzturēšanu, jo slapjā laikā greiderēšana ir mazāk efektīva. Uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem veic VAS Latvijas autoceļu uzturētājs, kas sekojot līdzi laika prognozēm un ceļu stāvoklim un plānojot darbus "tiklīdz ceļi ir pietiekami apžuvuši".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas