Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

IKEA no tirdzniecības atsauc Indijā ražotās Troligtvis termokrūzes

IKEA aicina nelietot Indijā ražotās Troligtvis termokrūzes ar marķējumu Made in India. Nesen veiktu pārbaužu rezultāti liecina par iespējamu ķīmisku vielu migrācijas līmeni, kas pārsniedz atļauto. Tāpēc IKEA aicina ikvienu, kam ir šāda termokrūze, atdot to veikalā, saņemot atpakaļ pilnu pirkuma summu, informē IKEA sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijas valstīs Renata Dante.

Troligtvis termokrūze ir IKEA preču klāstā kopš 2019. gada oktobra. Lai preci atdotu, nav nepieciešams uzrādīt maksājuma dokumentu.

"Nesen saņemtie Indijā ražotās termokrūzes pārbaužu rezultāti liecina, ka šīs termokrūzes sastāvā esošā dibutila ftalāta (DBP) migrācijas līmenis var pārsniegt atļauto, taču risks, ka tam varētu būt kāda tūlītēja negatīva ietekme uz veselību, ir ļoti zems. IKEA ir aizliegts izmantot ftalātus tādu preču ražošanā, kuras nonāk saskarē ar pārtiku, tāpēc termokrūžu ražošana Indijā ir pārtraukta, un izmeklēšanas laikā šī prece tiek atsaukta no tirdzniecības," informēja Dante.

Tāpat Dante piebilda, ka Itālijā ražotās Troligtvis termokrūzes netiek atsauktas, jo tās ir drošas lietošanai.

Dante uzsvēra, ka visas preces regulāri pārbauda, lai nodrošinātu to atbilstību attiecināmajiem standartiem, tiesību aktu nosacījumiem un IKEA iekšējām prasībām.

Top komentāri

edisons
e
Es nopirku ļoti dārgu sekciju IKEA. Pirmo reizi sastapos ar ļoti sliktu kvalitāti! Kad mēbele ir salikta - viss ir šķībi, greizi! Un atpakaļ jau viņi neņems un naudu neatdos! IKEA ir parpalu kvalitāte - līdzīgi, kā tirgū! Kādreiz biju sadomājies citādi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas