Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Integrācijas fonds cer, ka latviešu mācību valodas plūsma Daugavpils skolā būs

Sabiedrības integrācijas fonds, lai arī nespēj sniegt materiālo atbalstu Daugavpils 16.vidusskolas latviešu plūsmas turpmākai pastāvēšanai, tomēr cer, ka atbildīgās institūcijas atradīs veidu, kā saglabāt latviešu mācību valodas plūsmu skolā, informē fonda sekretariāta direktore Aija Bauere.

Jau ziņots, ka nepietiekamā skolēnu skaita dēļ jau no nākamā mācību gada Daugavpils 16.vidusskolā paliks tikai latviešu sākumskolas klases.

«Sabiedrības integrācijas fondu uztrauc situācija, ka Latvijā un jo īpaši Daugavpilī tiek plānots slēgt latviešu mācību valodas plūsmu skolā situācijā, kad tika likvidēta pamatskola ar latviešu mācību valodu,» norāda A.Bauere. Viņa saka, ka tas lielā mērā izslēdz jauniešiem iespēju iegūt pilnvērtīgas latviešu valodas zināšanas, tādējādi ietekmējot viņu iespējas un izredzes vēlāk studēt valsts augstskolās Latvijā. Turklāt tas noteikti neveicina latviešu valodas vides attīstību pilsētā, kurā tikai piektā daļa iedzīvotāju ir latvieši.

«Vēl nepatīkamāks šis fakts ir situācijā, kad pieprasījums pēc latviešu valodas plūsmas nāk no pašiem vecākiem un bērnu, kas mācās šajā plūsmā, kļūst vairāk,» saka A.Bauere. Viņa arī izprot, ka pašvaldības kompetencē ir izlemt – saglabāt latviešu valodas plūsmu vai nē.

Šodien savu vēstuli izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei (ZZS), aicinot rast iespēju finansiāli atbalstīt Daugavpils 16.vidusskolas latviešu plūsmas turpmāku pastāvēšanu, nosūtījusi TB/LNNK frakcija, informē partijas preses sekretārs Rolands Pētersons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Iecere likvidēt latviešu plūsmu Daugavpils 16.vidusskolā izraisa vecāku protestus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas