Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izmaiņas ziedojumu kampaņā Zemessardzei - vāks naudu termālā spektra iekārtām

Fonda Zemessargam.lv rīkotās ziedojumu vākšanas kampaņā mainīts mērķis - tā kā Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija izsludinājusi tuvā infrasarkanā spektra nakts redzamības iekārtu iepirkumu, fonds nu vāks ziedojumus termālā spektra nakts redzamības iekārtu iegādei, portālu Diena.lv informēja Zemessargam.lv pārstāvis Juris Ulmanis.

"Ņemot vērā, ka paši arī esam zemessargi, no sirds ceram, ka šo iepirkumu  nepiemeklēs 2007. gada līdzīga iepirkuma liktenis. Tika izvēlētas iekārtas par zemāko cenu, kas ir valsts iepirkumu vājā vieta, un rezultātā iegādātās ierīces nedarbojās," pausts medijiem izplatītajā paziņojumā.

"Jāuzsver, ka beidzot aizsardzības nozarei valsts budžetā tiks atvēlēti oficiāli noteiktie 2% no iekšzemes kopprodukta. Tas notiks 2018.gadā, taču ikdienas un dienesta pienākumi, piemēram, pazudušu cilvēku meklēšana, negaida un ierīces ir vajadzīgas jau tagad." 

Pateicoties Aizsardzības ministrijas iepirkumam, mainīts Zemessargam.lv ziedojumu vākšanas kampaņas mērķis. Nakts redzamības ekipējuma vietā tiks mēģināts savākt naudu termālā spektra nakts redzamības iekārtu iegādei -  to izmantošanas iespējas ir daudz plašākas.

Ziedojumu kampaņas organizatori uzsver, ka Aizsardzības ministrijas iepirkuma mērķis ir kardināli atšķirīgs - termālā spektra iekārtas ir neaizstājams palīgs, meklējot pazudušus cilvēkus gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā, pat ja cilvēks ir zaudējis samaņu un nespēj atsaukties. Šādas iekārtas palīdz arī pamanīt nomaskētu pretinieku.

"Zemessardze aug, un pieaug arī tās vajadzības. Saprotams, ka Aizsardzības ministrijas iespējas ir ierobežotas, bet tiek darīts maksimāli iespējamais. Šis iepirkums nodrošinās vienu divpadsmito daļu no Zemessardzei nepieciešamā aprīkojuma daudzuma. Mūsu mērķis ir kampaņas laikā nodrošināt termālā spektra nakts redzamības iekārtas 18 bataljoniem, un pēc jaunā gada piegādāt iekārtas vēl diviem bataljoniem, jo ziedojumu vākšana nebeidzas līdz ar kampaņas noslēgumu 18.novembrī," teikts paziņojumā.

Top komentāri

bezvests.lv
b
Nevajag mums nekādas termālā spektra iekārtas. Saziedojiet mums labi daudz un mēs Jums pašu velnu piķa katlā atradīsim. Tikai ziedojumiem jābūt lieliem !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas