Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izmeklētāji pēta saikni starp noslepkavoto Bunku un bezvēsts pazudušo uzņēmēju Bojāru

Valsts policijas izmeklētāju redzeslokā ir iespējama saistība starp noslepkavoto maksātnespējas administratoru un advokātu Mārtiņu Bunku un bezvēsts pazudušo uzņēmēju Andri Bojāru, aģentūrai LETA apliecināja policijas pārstāve Ilze Jurēvica.

Viņa skaidroja, ka pērn novembrī policijā saņemts iesniegums par Bojāra bezvēsts prombūtni un uzsākti personas meklēšanas pasākumi. Pieļauta arī versija, ka pret Bojāru veikts noziedzīgs nodarījums, tādēļ tika ierosināts kriminālprocess, kurā turpinās izmeklēšana.

Jurēvica uzsvēra, ka policijai ir zināms, ka Bojāram un Bunkum ir bijušas lietišķas attiecības. Ņemot vērā, ka Bunkus profesionālā darbība bija plaša, tiek pieļautas dažādas notikušās advokāta slepkavības versijas, tajā skaitā viena no iespējamajām saistībām, ko skatīt kopsakarībā, ir arī kriminālprocess par Bojāra bezvēsts prombūtni.

Aģentūra LETA rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka Bunkus 2016.gadā bija vērsies policijā ar iesniegumu par viņam izteiktiem draudiem no Bojāra puses. Oficiālu apstiprinājumu tam gan nav izdevies gūt.

LTV raidījums de facto svētdien vēsta, ka Bojārs pazuda pērn novembra beigās. Izgāja no sava dzīvokļa Rīgā, Skolas ielā 20. Viņa iešanu vēl kādu brīdi fiksējušas videonovērošanas kameras, bet, kas noticis vēlāk, nav zināms.

Advokātu Sergeju Lukašinu 27.novembrī tiesa bija iecēlusi par maksātnespējas administratoru vienai no Bojāra firmām - AB Build. Un tā bija pēdējā reize, kad abi runāja.

"Mēs vienojāmies par to, ka satiksimies, lai varētu vienoties par dokumentu nodošanu un palīdzību turpmākā maksātnespējas procesā," atceras Lukašins. Taču uz turpmākiem zvaniem Bojārs neatbildēja. 

"Vēlāk parādījās informācija, ka viņš ir vienkārši pazudis. Un pazudis slepenos apstākļos, atstājot visas mantas, atstājot gan pasi, gan dokumentus mājās. It kā viņš būtu izgājis uz piecām minūtēm," stāsta Lukašins un atzīmē, ka Bojārs "bija cerējis, ka maksātnespējas procesa ietvaros viņam izdosies gan cīnīties par VID prasījumu, kas bija uzrēķināts 2017.gadā, un viņš arī plānoja kaut kādu naudu sev atgūt".

Vairāki de facto avoti aicināja Bojāra pazušanas iemeslus meklēt viņa apartamentu biznesa virzienā. Viņš pirka centra mājas, tās atjaunoja un tirgoja uzturēšanās atļaujas ārzemniekiem.

Pirms dažiem gadiem Bojārs atrada partneri - Krievijas pilsoni Andreju Šaļapinu. Abi kopā sāka vairāku miljonu projektu – jaunu apartamentu celtniecību Jūrmalā, Ceriņu ielā 3. Taču tad Bojārs un Šaļapins sastrīdējās. Sākās cīņa par īpašumiem caur maksātnespējas procesiem. Pārstāvēt Šaļapina intereses tika nolīgts nesen nošautais advokāts Mārtiņš Bunkus.  

Tieši Bunkus biroja advokāte iesniegumā Valsts ieņēmumu dienestam (VID) lūdza sākt nodokļu auditu ar Bojāru saistītos uzņēmumos. Bojārs no savas puses panāca disciplinārlietu pret VID galveno nodokļu kontrolieri Sandru Kārkliņu-Ādmini, taču viņas rīcībā pārkāpumus nekonstatēja.

Aci pret aci Bojārs ar Bunku sastapās Ceriņu ielas ēku īpašnieka Buvnieks LV kreditoru sapulcēs. Protokolā divās vietās fiksēts, ka Bojāra un Bunkus starpā "izvēršas skaļas debates par jautājumiem, kas nav saistīti ar izsludinātās sapulces dienas kārtību".

Taču pagājušā gada sākumā puses atrada risinājumu. Jūrmalas īpašums palika Bojāra kompānijas Ceriņu apartments rīcībā, bet vairāki dzīvokļi 850 tūkstošu eiro vērtībā nonāca pie uzņēmuma Immocomfort.lv, kam oficiāli nav nekāda sakara ar Bojāra bijušo partneri Šaļapinu. Viens no strīdam tuvu stāvošiem juristiem de facto neoficiāli atzina, ka Krievijas investors palicis bešā. Redzams, ka viens dzīvoklis nodots kompānijai Adelo Commerce, kurā patiesā labuma guvēja ir Bunkus biroja juriste Jekaterina Galuška.

Ja tiešām Bojārs un Bunkus atstājuši Krievijas uzņēmēju ar garu degunu, tad pazušanas un slepkavības lietas, iespējams, ir saistītas. To policija neizslēdz. "Vienā no versijām mēs skatām kopsakarības," saka Grišins. 

Lukašins, kurš iecelts par Bojāra uzņēmuma maksātnespējas procesa administratoru, ir arī uzņēmēja Mihaila Uļmana advokāts. Ar Uļmanu Bunkum bija strīds SIA Rego Trade maksātnespējas lietā. Administrators no Uļmana un citiem Rego Trade vadītājiem gribēja piedzīt ievērojamas naudas summas.

Uļmanam pieder arī Latvijas Pasta banka un Bojāra uzņēmums bankā bija ņēmis kredītu. Lukašins raidījumam apgalvojis, ka tikai nejaušas sakritības dēļ ticis pie Bojāra uzņēmuma administrēšanas.

Kā liecina firmas.lv informācija, Bojārs darbojies uzņēmumos SIA AB Build un SIA Ceriņu apartaments. 2017.gada 29.novembrī tika uzsākts AB Build maksātnespējas process, kurā par administratoru iecelts Lukašins. Savukārt šī gada maijā Bojārs tika atbrīvots no valdes locekļa amata uzņēmumā Ceriņu apartaments.

Kā ziņots, Bunkus tika nošauts 30.maija rītā, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Top komentāri

Novērotājs
N
ar ko tik nenodarbojas godīgie advokāti un godīgie maksātnespējas administratori. kā redzams, naudu var nopelnīt, godīgi strādājot.
Tagad saprotu !
T
Kādēļ Bunkus kantoržurkas tik uztrauktas par savu nožēlojamo dzīvi !
Kolta demokrātija
K
Tad, kad likumi un tiesas nesargā pret valsts un tās amatpersonu "likumīgu" patvaļu, tad reizēm ierejas kolti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas