Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Izstrādātas pamatnostādnes sociālā darba attīstībai nākamajiem septiņiem gadiem

Sociālā darba attīstības jomā turpmākajiem septiņiem gadiem noteikts mērķis radīt vienotu sistēmu, kas nodrošinās atbalstu iedzīvotājiem sociālo problēmu mazināšanā. Lai to sasniegtu, plānots pilnveidot sociālā darba kvalitāti, uzlabot tā pieejamību un efektivitāti, kā arī nodrošināt ilgtspējīgu sociālā darba nozares attīstību, portālu Diena.lv informēja Labklājības ministrijā (LM).

Pamatnostādnēs iekļautie uzdevumi un pasākumi būs vērsti uz to, lai pilnveidotu sociālajos dienestos piemērojamos vadības kvalitātes principus, veicinātu sociālo darbinieku konkurētspēju un atbalsta sistēmu, kā arī organizētu metodiskā atbalsta pasākumus. Tāpat Sociālā darba pamatnostādnēs iekļautajā uzdevumu un pasākumu plānā iecerēts veicināt mazo novadu sociālo dienestu apvienošanos un attīstīt sociālo darbu kopienā.

Pamatnostādnēs arī paredzēts atbalsts sociālā darba izglītības programmu studentiem, iespējas pilnveidot sociālo darbinieku profesionalitāti. Tāpat dokuments paredz atbalstu zinātnes un pētniecības bāzes attīstībai sociālajā darbā, izpratnes veicināšanu par sociālo darbu, kā arī darbinieku ieguldījuma sociālajā darbā novērtējumu.

Sociālā darba pamatnostādnes ir vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments, kuru septiņu gadu periodam izstrādājusi darba grupa LM vadībā. Tām jāturpina esošā rīcībpolitika profesionāla sociālā darba attīstības jomā un jānosaka jomas prioritātes Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu plānošanas periodam 2014.-2020.gadam.

Kopumā sociālā darba pamatnostādņu īstenošanai būs nepieciešami 17,7 miljoni latu, tai skaitā ES struktūrfondu līdzekļi - 4,8 milj.latu. Jautājumu par pamatnostādnēs ietverto pasākumu īstenošanai nepieciešamo finansējumu valdība izskatīs valsts budžeta likumprojekta kārtējam gadam sagatavošanas procesā.

Valsts statistikas pārskatu kopsavilkuma dati par sociālajiem pakalpojumiem un sociālo palīdzību rāda, ka 2011.gadā Latvijas sociālajos dienestos kopumā bija 1133 sociālā darba speciālisti, kuri strādāja ar 265,3 tūkst. iedzīvotāju, kuri atzīti par trūcīgiem. Tāpat sociālā darba speciālistu rūpju lokā ir arī cilvēki, kuri atzīti par maznodrošinātiem, kuriem piešķirami sociālie pakalpojumi un sniedzams atbalsts viņu sociālo problēmu risināšanā.

LM izstrādātās Profesionālā sociālā darba attīstības pamatnostādnes 2014.-2020.gadam ceturtdien, 20.jūnijā, plānots izskatīt Valsts sekretāru sanāksmē. Pamatnostādnes vēl jāsaskaņo ar ministrijām, iesaistītajām institūcijām, nevalstiskajām organizācijām un jāapstiprina valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas