Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Jau četri Jūrmalas mēra kandidāti

Jūrmalas domes vēlēšanās piecu procentu barjera nav pasargājusi pašvaldību no sadrumstalotas domes, kurā ir pārstāvētas desmit partijas, no tām septiņas — ar vienu deputātu. Līdzšinējās konsultācijas parāda, ka ir vismaz četri mēra amata kandidāti — bijušais mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala — mūsu mājas), domes izpilddirektors Gatis Truksnis (LPP/LC), R.Munkevicam opozīcijā esošie politiskie spēki par savu kandidātu izvirza Juri Visocki (JL), savukārt Pilsoniskās savienības vadība domes priekšsēža amatā vēlas redzēt savu vienīgo pārstāvi domē Romualdu Ražuku.

Jūrmalas domē, tāpat kā, piemēram, Daugavpilī, bija pieteikti 14 saraksti. Daugavpils domē iekļuva tikai četras partijas, savukārt Jūrmalā 15 deputātu vietas dala desmit partijas. Tikai divi spēki — partija Jūrmala — mūsu mājas un Saskaņas centrs (SC) — ieguvuši katrs trīs mandātus, bet Jaunais laiks (JL) — divus. JL pārstāvis J.Visockis Dienai apstiprināja, ka piekritīs kandidēt uz mēra amatu, neslēpjot, ka viens no argumentiem ir saistīts ar nevēlēšanos laist pie varas R.Munkevicu. Abu attiecībām ir sarežģīta pagātne, līdz 2010.gada februārim Rīgas apgabaltiesa atlikusi R.Munkevica prasības izskatīšanu pret SIA Jūrmalas ATU valdes priekšsēdi J.Visocki par morālo kaitējumu, kuru radījuši J.Visocka izteikumi par it kā R.Munkevica kā mēra vārdā prasītu kukuli atkritumu apsaimniekošanas līguma noslēgšanai, liecina LETA arhīvs. Izteikumus pārraidīja TV3 radījums Nekā personīga 2008.gada sākumā.

R.Munkevics Dienai pieļāva, ka mēra kandidāts varētu būt arī G.Truksnis. Viņš sarakstā bija pieteikts ar pēdējo numuru, bet vienīgais tika ievēlēts no LPP/LC, LZS, KDS kopīgā saraksta. Šī deputātu grupa, kas cer piesaistīt arī SC, rēķinās ar Ilmāra Ančāna (Mūsu zeme) atbalstu. Tieši I.Ančāna dēļ, atklātībā nāca kukuļošanas mēģinājums Jūrmalas mēra vēlēšanās pirms četriem gadiem. G.Truksnis Dienai atteicās sniegt jebkādus komentārus, taču ir zināms, ka viņš varētu piekrist vadīt domi, ja izdotos izveidot pārliecinošu vairākumu. Dažuprāt, no kompetences viedokļa viņš esot visatbilstošākais kandidāts. Taču Dienas aptaujāto jauno domnieku vidū lielāks atbalsts bija jūtams J.Visockim. Viņš Dienai sacīja, ka pretendēs uz amatu, ja būs vismaz desmit deputātu atbalsts. Astoņas ievēlēšanai nepieciešamās balsis šai deputātu grupai jau esot. "Es esmu turīgs cilvēks. Man neko arī nevajag. Taču es nevarēju atļauties tādu kampaņu, kāda bija Munkevicam," teica J.Visockis.

R.Ražuks kandidēšot uz amatu, ja izdosies nodrošināt vairākumu. Kā sarunu partnerus viņš nosauca divus no JL ievēlētos deputātus. Vienīgais tēvzemietis Aigars Tampe domē ir jau vairākus sasaukumus, Dienai apstiprināja, ka varētu atbalstīt J.Visocki, bet viņam nebūtu iebildumu arī pret R.Ražuku. Zigurds Starks, kurš ir vienīgais Tautas partijas domnieks, arī noskaņots atbalstīt J.Visocki. Z.Starks 2005.gadā bija ievēlēts no JL un par saviem bijušajiem partijas biedriem, kas tagad ir domē, izteicās atzinīgi. Pirms četriem gadiem JL Jūrmalā ieguva trīs mandātus un pēc vēlēšanām par Jūrmalas domes priekšsēdētāju kļuva JL biedre Inese Aizstrauta, kura šajās vēlēšanās startēja no Latvijas Zaļās partijas saraksta, kas nav ieguvis pārstāvniecību pašvaldībā. Domē nav ievēlēts arī Ģirts Trencis (TP), kurš domi vada joprojām un amatā stājās pēc R.Munkevica, kurš nomainīja I.Aizstrautu. Arī Ģ.Trencis domē bija ievēlēts no JL.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas