Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Jēkabpils spēļu zāles lietā iesaistītie vainu atzīst tikai laupīšanā

Visi Jēkabpils lietā iesaistītie atzinuši vainu laupīšanā, bet sarežģītāk ir ar šāvējiem - vainu noziegumā neatzīst Arvo Žagars un Deniss Hristofordi, piektdien ziņo Latvijas Avīze.

Avīze vēsta, ka Zemgales tiesas apgabala prokurore Vida Kravcova izskatīšanai tiesā nodevusi krimināllietu par bruņoto spēļu zāles Fēnikss aplaupīšanu šā gada janvārī Jēkabpilī, kuras laikā gāja bojā viens policists, bet vēl divi tika ievainoti.

Zināms, ka lietā kopumā apsūdzētas septiņas personas, bet tieši par bruņoto laupīšanu Jēkabpilī – pieci vīrieši. Bijušie vienības Alfa darbinieki A.Žagars un Leonīds Koņuhovs, bijušie Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki Deniss un Pāvels Hristoforidi, privātpersona Staņislavs Babelis apsūdzēti par bruņoto laupīšanu Jēkabpilī, A. Žagars – arī par policista noslepkavošanu un otra policista slepkavības mēģinājumu, D. Hristoforidi – arī par slepkavības mēģinājumu.

Laikraksts vēsta, ka vēl lietā figurē Staņislavs Berkuls un Edgars Paruškins, kuriem ar traģisko aplaupīšanu Jēkabpilī nav sakara, bet viņi apsūdzēti par senākiem noziegumiem – zādzībām, svešas mantas tīšu iznīcināšanu, personas sagrābšanu mantkārīgā nolūkā, lietojot vardarbību un draudus, izspiešanu, sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu –, kuros iesaistīti arī Jēkabpilī izdarītā nozieguma veicēji.

Latvijas Avīzei skaidroja prokurore V. Kravcova, visi Jēkabpils lietā iesaistītie atzinuši vainu laupīšanā, bet sarežģītāk ir ar šāvējiem. A. Žagars noliedzot, ka būtu šāvis, tāpat D. Hristoforidi – ka būtu šāvis uz policistu, kurš izdzīvoja, pateicoties tikai ārstu profesionalitātei. Savukārt pārējie trīs neko neesot redzējuši. Tāpēc pirmstiesas izmeklēšana ieilgusi, bija nepieciešams veikt ķīmiskas, bioloģiskas, traseloģiskas un citas ekspertīzes, lai rekonstruētu notikumu gaitu.

Prokurore uzskata, ka pierādījumi savākti pietiekami un pārliecinoši – tie parāda konkrēti katra vainu un lomu noziegumos. Sīkāk par pierādījumiem prokurore atsakās runāt. Avīze informē, ka no vienas puses, viņa šāvējus saprotot – par bruņoto laupīšanu draud 10 – 17 gadu cietumsods, bet par bruņotu slepkavību grupā un pat par mēģinājumu to darīt var piespriest 15 – 20 gadus vai pat mūža ieslodzījumu. Tāpēc arī apsūdzētie mēģinot liegties, cerot, ka konkrētu vainīgo nepierādīs. Kad slepkavoja, tad gan bija citas domas galvā: neoficiālā informācija liecina, ka A. Žagars pat izdarījis kontrolšāvienu galvā, lai policists neizdzīvotu un neliecinātu, vēsta Latvijas Avīze.

Prokurore uzskata, ka katrs atsevišķi no apsūdzētajiem uz noziegumu nebūtu sadūšojies, viens otru pārliecinājuši un nostrādājis bara instinkts. Neviens gan neatzīstas, ka būtu iniciators un pasākuma līderis.

Visticamāk, pirmā tiesas sēde varētu notikt nākamajā gadā. Pēc likuma pirmstiesas apcietinājumā var turēt divus gadus, kas nozīmē, ka tiesas spriedums varētu būt līdz 2013. gada janvārim, ziņo avīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas