Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jelgavas novadā sprāgst gāzes balons, trīs cietušie

Jelgavas novadā, Platones pagastā, ceturtdien dzīvojamā ēkā sprādzis gāzes balons, kādēļ dažādas traumas guvuši trīs cilvēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pēc sprādziena bija izcēlies ugunsgrēks un ugunsdzēsēji glābēji uz notikuma vietu traukušies ap plkst.8. Ierodoties notikuma vietā, divstāvu dzīvojamai mājai dega garāža 45 kvadrātmetru platībā, otrais stāvs 130 kvadrātmetru platībā un jumts 180 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta trīs cilvēki, kuri pirms VUGD ierašanās tika hospitalizēti. Pēc aculiecinieku teiktā, mājas garāžā bija sprādzis gāzes balons, kas arī izraisīja ugunsgrēku. Sprādziena rezultātā tika deformēta ēkas siena, kas apgrūtināja dzēšanas darbus, jo daļā no ēkas ugunsdzēsējiem glābējiem bija bīstami uzturēties ēkas sabrukuma draudu dēļ un dzēšanas darbi notika no ēkas ārpuses. Plkst. 13.57 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Savukārt plkst. 13.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Ozolnieku novada Salgales pagastu, kur dega šķūnis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg šķūnis 60 kvadrātmetru platībā. Plkst. 15.05 ugunsgrēks tika likvidēts. 

Savukārt vakarā plkst. 20.49 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Maskavas ielu Rīgā, kur kādā dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,2 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta 90 gadus veca sieviete, kura saindējās ar degšanas produktiem un tika nodota neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem. Plkst. 21.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī plkst. 00.58 tika saņemts izsaukums uz Bauskas ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ar atklātu liesmu dega ēkas bēniņi 75 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 3.25.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas