Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jelgavas tirgū konstatē jaunus ugunsdrošības prasību pārkāpumus

Šovasar, pārbaudot SIA Jelgavas tirgus ēkas, telpas un teritorijas, konstatēti iepriekš jau fiksēti, kā arī jauni ugunsdrošības prasību pārkāpumi, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Pārbaudes laikā pārbaudīts, vai ugunsdrošības prasību pārkāpumi no iepriekšējās, 2016.gadā veiktās pārbaudes, ir vai nav novērsti, taču tās laikā konstatēti arī jauni ugunsdrošības pārkāpumi. Atbildīgai personai par ugunsdrošību tika iesniegts pārbaudes akts ar konstatētiem pārkāpumiem un to novēršanas termiņiem.

Ņemot vērā, ka nebija izpildīti vairāki 2016.gada pārbaudes aktā konstatētie pārkāpumi, uzņēmumam izdots brīdinājums par pārbaudes akta piespiedu izpildi. Tas paredz, ka brīdinājuma neizpildes rezultātā var tikt uzlikts naudas sods.

Savukārt vienai ēkai pēc pārbaudes izdots brīdinājums par būves ekspluatācijas apturēšanu vai ierobežošanu. Ja pusgada laikā pārkāpumi netiks novērsti, tad var tikt pieņemts lēmums par šīs ēkas darbības apturēšanu.

Par citā ēkā konstatētajiem būtiskajiem ugunsdrošības pārkāpumiem sāka administratīvā lietvedībā, un uzņēmumam uzlikts naudas sods.

Ņemot vērā to, ka vairāki ugunsdrošības prasību pārkāpumi tirgū ilgstoši netiek novērsti, kā arī konstatēti vēl vairāki būtiski pārkāpumi, VUGD Jelgavas daļas amatpersonas īstenoja arī citus pasākumus, kuru mērķis ir veicināt ugunsdrošības pārkāpumu novēršanu, informēja Gribuste.

Pašvaldība, kas ir Jelgavas tirgus līdzīpašniece, esot informēta, ka ugunsdrošības pārkāpumi tiek novērsti saskaņā ar vienošanos ar VUGD noteiktajiem termiņiem.

"Pēc plānotajām atkārtotām VUGD pārbaudēm pašvaldībā tiks izvērtēts un pieņemts lēmums par turpmāko rīcības plānu," aģentūrai LETA komentēja pašvaldības pārstāve Egita Veinberga.

Jau vēstīts, ka 2016.gadā Jelgavas tirgum piesaistīts investors - SIA ERA2K TT -, kura uzdevums bija trīs gadu laikā uzbūvēt jaunu tirgu, taču tas netika izdarīts, un šogad izbūves termiņš pagarināts vēl par trim gadiem.

Top komentāri

.
.
Jaunie ugunsdrošības normatīvi ļauj piečakarēties pie ikviena un jebkura, pat pie dzelzsbetona staba, tāpēc izvērst teroru var pret jebkuru- vai tā būtu firma vai privātpersona.
solon
s
Pie mums viss turpina notikties pēc vislabākajiem padomju laiku standartiem un tradīcijām. Tipa - būtu tikai cilvēks, gan jau pantu atradīsim ... Tautā mēļo, ka kādam dikti iekārojās tirgus plača vieta. Vajadzētu to atbrīvot ... Urā biedri! Visiem ordeņus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas