Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

JKP cer uz aptuveni 10% vēlētāju atbalstu EP vēlēšanās

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) ir iespējas iegūt aptuveni 10% balsu, aģentūrai LETA pauda JKP valdes locekle Juta Strīķe.

Viņa skaidroja, ka, viņasprāt, JKP kandidāti un biedri šādu rezultātu varētu panākt, balstoties uz priekšvēlēšanu kampaņas laikā veikto personisko aģitāciju, kas vairāk izpaudās kā sarunas ar potenciālo elektorātu, nevis reklāmas plakātiem.

Tajā pašā laikā, Strīķe pauda, ka arī 5% līdz 10% vēlētāju atbalsta partija uzskatītu kā labu rezultātu. "Ceram uz pēc iespējas mazāku pretvalstisko spēku klātbūtni EP. Jo būs lielāks aktīvo vēlētāju skaits, jo zemāks rezultāts būs šiem spēkiem," sacīja JKP valdes locekle.

Taujāta par priekšvēlēšanu reitingu ietekmi uz potenciālo rezultātu vēlēšanās, Strīķe, atbildēja, ka JKP nepievērš īpašu uzmanību tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS publicētajiem reitingiem. "Ja viņiem būtu taisnība, tad JKP nebūtu pārstāvēta nedz Rīgas domē, nedz Saeimā," uzsvēra Strīķe.

Līdzīgu viedokli pauda arī JKP vēlēšanu saraksta pirmā kārtas numura kandidāts Andis Kudors, argumentējot, ka pētījumu kompānijas "Factum Interactive" veiktajās aptaujās JKP guvusi lielāku atbalstu. Kandidāts norādīja, ka, viņaprāt, partija guvusi būtisku atbalstu Kurzemes un Vidzemes reģionā, savukārt mazāks atbalsts varētu būt gaidāms no Zemgales un Latgales reģionu balsstiesīgajiem.

Uz jautājumu par potenciālo Latvijas pārstāvju sadalījumu EP, Kudors atbildēja, ka, viņaprāt, deputāti iedalīsies Latvijai labvēlīgu vai nelabvēlīgu politiķu kategorijās. Viņš arī pauda, ka Latvijas interesēm labvēlīgi deputāti EP, visdrīzāk, būs spējīgi vienoties par ekonomiska rakstura jautājumiem, taču viedokļi varētu atšķirties, piemēram, jautājumos par ideoloģiskām vērtībām.

Savukārt JKP valdes priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmanis sacīja, ka, viņaprāt, partijas rezultāts EP vēlēšanās būs labs, jo Kudors priekšvēlēšanu laikā licis būtisku uzsvaru uz ģeopolitisko jautājumu nozīmīgumu.

"Mēs daudz esam runājuši par drošības jautājumiem, tostarp par mediju telpu. Tās ir lietas, kuras daudz var ietekmēt Eiropa. Tādā ziņa, Eiropā valda zināms naivums attiecībā uz Krievijas ietekmi, un mūsu darbs ir informēt Eiropas birokrātus par šiem riskiem," skaidroja Feldmanis.

Top komentāri

Ziedonis
Z
Kas ir pret JKP, tas ir dvēselē zaglis,jo Godīgs cilvēks meklē sev līdzīgos. Lai veicas JKP!
Uldis
U
Šiem vieta ir Trakomājā ,bet ne Eiroparlamentā .
zzz
z
Ko ta Potapova, kas ir tīrs krievs var izdarīt EP Latvijas labā? KNABā 10 darba gadu laikā vispār ne pirksta nav pakustinājusi. Nav nevienu ielikusi aiz restēm. Apaļa nulle.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas