Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Judins: Brīdinājums arī ir sods

Par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu līdz desmit kilometriem stundā jāpiemēro brīdinājums, nevis naudas sods, uzskata Saeimas deputāts Andrejs Judins (Vienotība).

"Ir jāsoda par pārkāpumu, bet sodam ir jāpaliek brīdinājumam. Es nepiekrītu, ka tas nozīmētu pārkāpumu legalizāciju, jo nav plānots atteikties no soda, bet noteikt to par atbilstošu," sacīja A.Judins.

Viņš minēja, ka nav pamata runāt par visas soda sistēmas pārskatīšanu. Viņš norādīja, ka pārkāpumu kategoriju līdz 20 kilometriem stundā var iedalīt divās grupās. Līdz 10 kilometriem jāsaņem brīdinājums, bet no 11. kilometra - var domāt par naudas sodu piemērošanu. "Sodam nav jābūt sodīšanas dēļ, bet tādēļ, lai sods novērstu jaunus pārkāpumus," skaidroja A.Judins.

A.Judins skaidroja, ka brīdinājums ir administratīvs sods, un visi autovadītāja sodi "ir redzami" attiecīgo iestāžu darbiniekiem. "Ja būs nepieciešams izvērtēt kādu citu pārkāpumu, tad varēs redzēt, ka autovadītājs jau ir brīdināts," teica A.Judins.

Deputāts arī norādīja, ka neatbilstoša sodu politika var novest pie bīstamām sekām. "Vai gribam, lai brauc ar 45 kilometriem stundā, kā saka, drošs paliek drošs. Tad tas tiešām traucēs ceļu satiksmei. Tad būs apdzīšanas, un var notikt avārijas," skaidroja A.Judins. Viņš norādīja, ka tādēļ nepieciešami kompleksi risinājumi, piemēram, īpašās vietās braukšanas ātrumu varētu regulēt ar atbilstošām ceļa zīmēm.

Kā vēstīts, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) priekšlikums, kas tiek izskatīts arī Saeimas komisijā, paredz, ka par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu līdz desmit kilometriem stundā transportlīdzekļa vadītājam izsaka brīdinājumu, bet par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 11 līdz 20 kilometriem stundā ar motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam piecu latu apmērā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas