Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Judins šoreiz neplāno kandidēt uz Vienotības vadītāja amatu

Saeimas deputāts Andrejs Judins , kurš iepriekšējā Vienotības kongresā pretendēja uz partijas vadītāja amatu, šoreiz uz šī politiskā spēka priekšsēdētāja amatu kandidēt neplāno.

Judins aģentūrai LETA sacīja, ka uz partijas vadītāja amatu noteikti nepretendēs, savukārt uz valdes locekļa amatu varētu kandidēt. Politiķis arī prognozēja, ka tā dēvētais Vienotības frakcijas "sešinieks" savu kandidātu politiskā spēka priekšsēdētāja amatam nevirzīs.

Deputāts sīkāk nekomentēja jautājumus par to, kam būtu jāuztic Vienotības vadība nākamajos gados.

Pašreizējā Vienotības vadība ievēlēta kongresā 2014.gada nogalē, un toreiz ar partijas vadītāju Solvitu Āboltiņu sacentās tikai Judins. Toreiz Āboltiņa guva lielāku atbalstu nekā Judins un tika ievēlēta par partijas priekšsēdētāju.

Kā ziņots, Vienotības valde vienojās sasaukt politiskā spēka ārkārtas kongresu jau 4.jūnijā, nevis oktobrī, kā tas bija plānots iepriekš.

Kongresā plānots ievēlēt partijas priekšsēdētāju, valdi un domes priekšsēdētāju. Partijas priekšsēdētāja kandidatūru un domes priekšsēdētāja kandidatūras varēs izvirzīt vismaz 15 biedri, un valdes locekļu un domes priekšsēdētāja vietnieka pretendenti būs jāizvirza vismaz 10 biedriem. Plānots, ka kandidatūru izvirzīšana notiks divu nedēļu laikā.

Plānots arī organizēt publiskas kandidātu debates. Formālo lēmumu par kandidātu izvirzīšanas procedūru plānots pieņemt šodienas valdes sēdē.

Jau ziņots, ka Vienotības vairāku reģionālo nodaļu pārstāvji atturīgi komentē jautājumu par to, kuram partijas biedram turpmāk jāvada politiskais spēks. Tomēr kā iespējamie kandidāti tiek minēti Solvita Āboltiņa, Andris Piebalgs, Edvards Smiltēns, Raimonds Čudars un Jānis Rozenbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas