Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jūrmalā no 1.jūlija paralēli darbosies divi ātrās palīdzības dienesti

Jūrmalā, kuras pašvaldība līdz pēdējam nepiekrīt pilsētas ātrās palīdzības dienesta iekļaušanai vienotajā neatliekamās palīdzības sistēmā, kādu laiku paralēli strādās gan līdzšinējā pašvaldības SIA Jūrmalas ātrā palīdzība, gan visas valsts kopējais Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Jūrmalas mediķus, visticamāk, varēs sazvanīt tikai pa astoņzīmju numuriem, jo, zvanot uz 112 un jauno neatliekamās palīdzības izsaukuma tālruni 113, pacientu savienos ar NMPD. Neskaidrā situācija turpināsies līdz 9.jūlijam, kad par Jūrmalas jautājumu lems valdības sēdē.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) uzdevis veselības ministram Didzim Gavaram sagatavot atbildes vēstuli Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai, kura atbalsta Jūrmalas ātrās palīdzības vēlmi juridiski palikt atsevišķa uzņēmuma paspārnē, piedāvājot valstij no šā uzņēmuma pirkt pakalpojumu.

Veselības ministrs šodien izplatīja paziņojumu, norādot, ka neredz iemeslu, kāpēc lai Jūrmala būtu izņēmums, turklāt kritiski vērtējot pašreizējo pakalpojuma kvalitāti Jūrmalā.

Pašvaldības ātrajai palīdzībai ir divi punkti Dzintaros un Kauguros, jaunajam dienestam 1.jūlijā sāks strādāt trīs punkti no jauna iekārtotās vietās Dzintaros, Dubultos un Vaivaros. «Neviens nesaka, ka pašvaldības SIA Jūrmalai ir jālikvidē, viņi var turpināt nodrošināt glābšanas dienestu darbu, var veikt citas funkcijas. Mēs esam visu laiku bijuši gatavi sarunām, bet neatliekamās palīdzības funkcija ir jānodrošina vienam dienestam, līdzīgi kā strādā valsts policija un VUGD,» uzsvēra NMPD preses sekretāre Ilze Bukša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas