Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Jūrmalas bijušajam mēram Hlevickim par bezdarbību piespriests 10 000 eiro naudas sods

Kādreizējam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim tiesa šodien piespriedusi gandrīz 10 000 eiro naudas sodu par bezdarbību, pildot domes priekšsēdētāja pienākumus, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas ziņu raidījums Panorāma.

2003.gadā, kad Hlevickis bija kūrortpilsētas mērs, pašvaldības darbiniekiem esot piešķirti pašvaldības dzīvokļi, kuri privatizēti un pārdoti tālāk. Vēlāk gan izrādījies, ka tie nav dzīvokļi, bet mājas ar zemi. Izdevies novērst tikai vienu šādu darījumu. Abi pārējie īpašumi, kuru privatizācijai piekritis Hlevickis, palikuši jaunajiem īpašniekiem.

Šodien pieņemto tiesas spriedumu iespējams pārsūdzēt, tomēr pagaidām vēl nav zināms, vai Hlevickis to darīs, vēsta Panorāma.

Kā ziņots, Zemgales apgabaltiesa 2007.gadā Hlevickim par 20 000 latu kukuļa došanu piesprieda piecu gadu cietumsodu, konfiscējot mantu. Kukulis tika dots Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam (Mūsu zeme), lai viņš Jūrmalas mēra vēlēšanās balsotu par Hlevicki, nevis otru kandidāti - Inesi Aizstrautu. Hlevickis gan savu vainu neatzina.

Pamatojoties uz minēto spriedumu, Hlevickim nācās dažus gadus pavadīt cietumā, līdz 2010.gadā viņš tika atbrīvots no ieslodzījuma pirms termiņa. Pērn Hlevickis īsu laiku pastrādāja Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības - SIA Jūrmalas slimnīca - valdē, līdz viņa amats tika likvidēts.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas