Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jūrmalas dome noliedz, ka pērn būtu izmaksāti koplīgumā noteiktie pabalsti

Jūrmalas dome noliedz, ka pērn no pašvaldības budžeta būtu izmaksāti koplīgumā noteiktie pabalsti, aģentūru LETA informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Auniņa.

Kā ziņots, Finanšu ministrijas (FM) ziņojumā Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (JL) teikts, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldībā saskaņā ar darba koplīgumu paredzēts veselības atjaunošanas pabalsts, atlaišanas pabalsts lielākā apmērā, nekā noteikts likumā, pabalsti dzīves jubilejās, ilgstošas slimības gadījumā, materiālā stimulēšanas ne retāk kā četras reizes gadā, pabalsts, aizejot pensijā, un arī tiem, kas jau aizgājuši pensijā, kā arī cita veida materiālā stimulēšana pašvaldības darbiniekiem.

Kā skaidroja Auniņa, koplīgums, kas noslēgts 2004.gada decembrī, paredz iespēju maksāt visus pabalstus atbilstoši apstiprinātajam budžetam. Savukārt likums "Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā" aizliedza izmaksāt virkni pabalstu.

"Ņemot vērā likuma normu dominējošo spēku pār koplīgumu, pašvaldības budžetā finansējums šādiem mērķiem netika paredzēts un pabalstu izmaksas netika veiktas," uzsvēra Jūrmalas pašvaldības pārstāve.

FM ziņojumā arī secināts, ka Jūrmalas pilsētas pašvaldība pārkāpusi likuma "Par valsts budžetu 2009.gadam" normas, 2009.gada 6.jūlijā noslēdzot līgumu ar SIA "Jūrmalas attīstības projekti" un SIA "Re & Re" par ilgtermiņa saistību uzņemšanos uz astoņiem gadiem.

FM jau no 2009.gada sākumā vairakkārt norādījusi, ka saskaņā ar likumu pašvaldībām 2009.gadā nav tiesību uzņemties ilgtermiņa saistības atbilstoši likumam "Par pašvaldību budžetiem". Neraugoties uz to, pašvaldība līdz šim nav sakārtojusi savu darbību atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Tādējādi tiek kavēta arī Jūrmalas pilsētas pašvaldības sākto Eiropas Savienības (ES) līdzfinansēto projektu realizācija, kam nepieciešams aizņēmums, norāda FM.

"Jūrmalas dome jau 2009.gada septembrī sāka darbības, lai apturētu iepriekšējās domes lēmumu par aizliegto ilgtermiņa finanšu saistību uzņemšanos. Šajā lietā sākts kriminālprocess par toreizējā domes priekšsēdētāja Ģirta Trenča (TP) pilnvaru laikā pieņemtajiem lēmumiem," norādīja Auniņa.

Auniņa informēja, ka tiek kavēta šādu ES projektu īstenošana: Jūrmalas ūdenssaimniecības projekta 2.kārta, projekts "Veloceliņa Dubulti-Vaivari attīstība", Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts "Zilā karoga prasību nodrošināšana Baltijas jūras reģionā" ("Beach Hopping") un projekts "Ķemeru parka ar parka arhitektūru renovācija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas