Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jūrmalas dome par nelikumīga īres līguma noslēgšanu atstādina Dzīvokļu nodaļas vadītāju

Trešdien, 4. septembrī, Jūrmalas pilsētas domes vadība uz dienesta pārbaudes laiku no darba atstādināja Jūrmalas pilsētas domes Dzīvokļu nodaļas vadītāju Dzintaru Krūmiņu, bet domes ārkārtas sēdē tika atcelti no amata visi līdzšinējie Jūrmalas pašvaldības Dzīvokļu komisijas locekļi, portālam Diena.lv pavēstīja Jūrmalas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Dz.Krūmiņa atstādināšana veikta, pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes izveidotās dienesta pārbaudes komisijas ziņojumu par atklātajām nelikumībām saistībā ar pašvaldības dzīvojamo telpu Jūrmalā, Kauņas ielā 26-15 īres līguma noslēgšanu. Domes vadības uzmanības lokā šis dzīvoklis nonāca, jo Jūrmalas pilsētas dome bija saņēmusi privātpersonas iesniegumu par minētā dzīvokļa, kuram līdz 2010.gada 2.decembrim bija dienesta dzīvokļa statuss, atsavināšanu jeb atpirkšanu no pašvaldības.

Pēc Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšān iniciatīvas izveidota dienesta pārbaudes komisija, lai izvērtētu pašvaldības dzīvojamo telpu īres līguma noslēgšanas tiesiskumu un Jūrmalas pilsētas domes Dzīvokļu nodaļas rīcības likumību.

"Vecajiem ieradumiem, kas iet roku rokā ar nelikumīgām rīcībām un bezatbildību, ir jāpieliek punkts. Jūrmalas domes jaunā sasaukuma galvenais mērķis ir nodrošināt Jūrmalā mūsdienīgu, profesionālu un efektīvu pārvaldi, kurā nav vietas prettiesiskai darbībai un vecajiem, iesīkstējušiem paradumiem. Lai to īstenotu, esam piesaistījuši jaunus, spēcīgus profesionāļus, un šodien pieņemtie lēmumi apliecina, ka esam apņēmības pilni kā vienota komanda sakārtot un attīstīt Jūrmalu, kas ir visu pilsētas iedzīvotāju interesēs," uzsver Truksnis.

Jūrmalas domes ārkārtas sēdē trešdien arī atcelts 2010.gada 2.decembra lēmums par dzīvojamās telpas Jūrmalā, Kauņas ielā 26-15, īres līguma noslēgšanu.

Lai konstatētu, vai līdzīgi lēmumi nav pieņemti arī citos gadījumos, dienesta pārbaudes komisijai uzdots līdz 1.novembrim izvērtēt visus dokumentus par dzīvojamo telpu īres līgumu noslēgšanu Jūrmalas pašvaldībā, kā arī veikt dienesta pārbaudi par Dzīvokļu nodaļas rīcības likumību laika posmā no 2008.gada 1.janvāra. Uz dienesta pārbaudes veikšanas laiku par Jūrmalas pilsētas domes Dzīvokļu nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāju iecelts dienesta pārbaudes komisijas loceklis Aivars Paegle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas