Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Jūrmalas dome pinas par trūcīgas personas statusu uzņēmējai Sviridovai

Jūrmalas domes pagājušās piektdienas paziņojums, kurā nosodīts fakts, ka "liela mēroga uzņēmēja" saņem trūcīgas personas statusu, acīmredzami izplatīts ar mērķi parādīt, ka domes vadība ir godīga un nevēlas pieļaut nelikumības. Vārdā nenosaucot, dots mājiens uz nekustamo īpašumu attīstītāju, ar daudziem skandāliem saistīto Larisu Sviridovu, kurai trūcīgās personas statuss ļāvis izvairīties no vairāku simtu tūkstošu latu maksāšanas valsts nodevās.

Tomēr Dienas rīcībā ir informācija, ka tieši pilsētas mēra Gata Trukšņa (ZZS) paraksti savulaik varētu būt bijuši uz dokumentiem, kas devuši zaļo gaismu Sviridovas projektiem, trešdien vēsta laikraksts Diena.

Jūrmalas dome relīzi izsūtīja piektdien, pēc tam, kad par Sviridovas jautājumu sāka interesēties Latvijas Radio žurnāliste Ginta Mūrniece, kurai tā arī neizdevās sastapt vai sazvanīt Jūrmalas mēru. Lai nepārkāptu Personas datu aizsardzības likumu, Jūrmalas dome savā paziņojumā nebija minējusi Sviridovas vārdu, un sarunā ar Dienu Truksnis joprojām atgādināja, ka nevienu vārdu nenosauc. Presei izplatītajā paziņojumā tika solīts pārbaudīt, cik likumīgi un pamatoti Jūrmalas Labklājības pārvaldē notikusi trūcīgās personas statusa piešķiršana šai uzņēmējai un arī citos aizdomīgos gadījumos, ja tādi atklātos.

Dienai Jūrmalas mērs saka, ka problēma drīzāk varētu būt nevis Labklājības departamenta darbinieku negodprātībā, bet gan tajā, ka, redzot objektīvu problēmu, mērs par to nav ticis informēts. "Ja viņi kā jūrmalnieki redz problēmas, kaut nav tiesīgi izziņu neizdot, tad vajadzēja zvanīt trauksmes zvanus un vērsties pie manis," klāsta Truksnis, kurš ar Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītāju Augustu Brigmani jau esot pārrunājis "robus" likumdošanā, kuru dēļ šāda situācija radusies.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 4.februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas