Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Jūrmalas vicemēra krēslā atgriežas Larisa Loskutova

Jūrmalas dome piektdienas vēlā pēcpusdienā ārkārtas sēdē nolēma izveidot otru vicemēra amatu un par domes priekšsēdētāja vietnieci pilsētsaimniecības jautājumos ievēlēja deputāti Larisu Loskutovu (SC). Viņa faktiski atgriežas domes vadībā pēc trīsarpus mēnešiem, kad domi vadīja Romualds Ražuks, jo viņa nebija toreizējā mēra koalīcijā. Kukuļdošanā apsūdzētā bijušā mēra Raimonda Munkevica (Jūrmala – mūsu mājas) vadītajā domē L.Loskutova bija mēra pirmā vietniece, bet pamatā atbildēja par kultūru un tūrismu.

Savu amatu saglabāja vicemērs Māris Dzenītis, līdz ar to pašvaldībā tagad ir divi domes priekšsēdētāja vietnieki. R.Munkcevicam bija trīs, bet R.Ražukam – tikai viens vietnieks.

Ārkārtas sēdē tika arī nolemts likvidēt domes valdi un izveidot Jūrmalas pilsētas domes Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļu. Jaunajā Kapitāla daļu pārvaldīšanas nodaļā tika izveidotas divas štata vietas. Kā Diena.lv norādīja vakar vēlu vakarā ievēlētais Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (LPP/LC), tā esot varas decentralizācija, un jaunā nodaļa būšot M.Dzenīša uzraudzībā. G.Truksnis izvairīgi atbildēja, vai tiks mainīti kapitālsabiedrību vadītāji, norādot, ka daži no tiem strādā ilgus gadus un viņi mainīti netikšot. Par tiem, kas stājušies amatā nesen, esot «jāskatās».

Deputāti nolēma mainīt arī domes komiteju skaitu un sastāvu. Pašreizējo septiņu komiteju vietā tika izveidotas sešas, apvienojot Attīstības un Vides komiteju.

"Nav jau mērķis mainīt varu. Nevis mainīt struktūru, bet darba stilu," iepriekš par savu nonākšanu Jūrmalas mēra amatā izteicās G.Truksnis (LPP/LC). Viņš arī noliedza, ka saņemtu rīkojumus no partijas vadības Rīgā.

Par Jūrmalas mēru ievēlēts Gatis Truksnis

Ražuks par Truksni: Kārdinājumu būs daudz, intereses lielas un pretrunas saglabāsies

Vakar vēlu vakarā par Jūrmalas mēru ievēlētais G.Truksnis noraida aizdomas, ka ir saistīts ar bijušo pilsētas domes priekšsēdētāju, kukuļdošanā apsūdzēto Raimondu Munkevicu (Jūrmala – mūsu mājas). "Tie mīti ir jāizbeidz. Esmu bijis izpilddirektors pie četriem mēriem – Hlevicka, Aizstrautas, Munkevica un Trenča. Cilvēkiem patīk vienkāršot lietas un visu redzēt baltu vai melnu. Tas ir mitoloģizēts un neatbilst patiesībai. Esmu bijis pastāvīgs savos lēmumos vienmēr," teica G.Truksnis.

Viņam no LPP/LC vadības neviens nekad neesot centies "palīdzēt" vai "traucēt", jo esot nostāja, ka pašiem jātiek ar visu galā. Par pilnīgām muļķībām G.Truksnis nosauca arī iespēju Jūrmalu pievienot Rīgai. "Ir vispārējs princips – jādod strādāt cilvēkiem uz vietām. Uz to mēs cieti pastāvam, un tā tas arī būs," teica G.Truksnis.

Runājot par varas decentralizāciju pašā domē, G.Truksnis norādīja, ka šodien sasauks ārkārtas sēdi par vēl viena vietnieka ievēlēšanu, šim amatam virzot Larisu Loskutovu (SC), kura bija mēra vietniece arī R.Munkevica laikā. Tiks likvidēta arī domes valde, par kuras pastāvēšanas nelikumību norādīja Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrija. Lai būtu decentralizācija, domes priekšsēdētājs pats nebūs pašvaldības kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētājs, bet izveidos atsevišķu kapitāldaļu pārvaldīšanas nodaļu, kas būs vicemēra Māra Dzenīša pārraudzībā.

"Tā ir nevis izpildvaras izšķaidīšana, bet lai katrs strādā," izteicās G.Truksnis. Viņš arī plāno likvidēt domes Vides komiteju, apvienojot to ar Attīstības komiteju, jo vieni un tie paši deputāti lemjot par vieniem un tiem pašiem jautājumiem.

Komentējot sava priekšgājēja Romualda Ražuka (PS) vadības stilu, G.Truksnis izteicās, ka sākumā esot bijušas cerības uz demokratizāciju, tāpēc arī viņš balsojis par Ražuku, bet viņš vairāk spēlējis uz TV kamerām, presi un sabiedriskajām attiecībām.

"Priekšsēdētājs, kurš ir Vienotības mērs, piketē pie Vienotības premjera logiem – tā nedara! Turklāt viņam skaidri bija zināms, kāds būs atrisinājums. Vajag mācēt izskaidrot iedzīvotājiem rūgtu patiesību, nevis celt reitingus," uzskata G.Truksnis.

Viņš arī uzskata, ka R.Ražuka noslēgtais domes sadarbības līgums ar SIA Ominasis Latvija par sadarbību Ķemeru sanatorijas attīstību ir pārāk nekonkrēts, tāpēc G.Truksnis vēlas lūgt Privatizācijas aģentūru nesteigties ar privatizācijas procesa pabeigšanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas