Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Kanāda informēta par iespējamu mērķtiecīgu dezinformāciju par sabiedroto spēku ierašanos Latvijā

Kanāda ir informēta par iespējamu mērķtiecīgu dezinformāciju par NATO - Kanādu un citiem sabiedroto spēkiem - saistībā ar starptautiskā bataljona ierašanos Latvijā nākamajā gadā, aģentūrai LETA apliecināja Kanādas vēstniecībā Latvijā, norādot, ka šis jautājums tiek uztverts ļoti nopietni.

Kā skaidroja vēstniecībā, Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans šo jautājumu nesen apspriedis arī ar Kanādas medijiem. Kanādas bruņotie spēki aktīvi konsultējas ar Latviju un citiem NATO sabiedrotajiem par visiem plānotā karaspēka izvietošanas aspektiem. "Tostarp mēs esam gatavi atbildēt uz dezinformāciju un citiem potenciālajiem izaicinājumiem, ja un kad tādi būtu," apliecināja vēstniecībā.

Kā skaidroja Kanādas vēstniecības pārstāvji, Kanādas karavīru plānotā klātbūtne ir viena no daudzām pieaugošās sadarbības jomām ar Latviju. "Kopā strādāsim līdzās ar citiem mūsu NATO sabiedrotajiem, lai demonstrētu savu vienotību, solidaritāti un apņēmību," uzsvēra vēstniecībā.

LETA jau vēstīja, ka pēc ASV prezidenta vēlēšanām un Eiropas Parlamenta (EP) balsojuma par rezolūciju, kurā dalībvalstis aicinātas cīnīties ar propagandu, būtiski pieaugusi pret Baltijas valstīm vērstā Krievijas dezinformācija.

Kā aģentūrai LETA iepriekš apliecināja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), NATO un Eiropas Savienībā (ES) noskaņojums attiecībā uz propagandas problēmu beidzot ir radikāli mainījies un dalībvalstis aktīvi meklē risinājumus pretpasākumiem, kaut arī dažām valstīm šī "pamošanās" ir bijusi diezgan sāpīga.

"Ja salīdzinām to noskaņojumu, kāds NATO un ES bija pirms diviem gadiem, kad par propagandu un informācijas karu runāja Baltijas valstis un Polija, bet mums tika atgādināts par preses brīvību un tādām lietām, tad es teiktu, ka noskaņojums tagad ir radikāli mainījies," iepriekš izteicās ministrs.

"Tagad visi gan NATO, gan ES ietvaros daudz runā par to, ka mēs faktiski esam divu lielu izaicinājumu priekšā: viens ir propaganda un informācijas karš un otrs - kiberuzbrukumi. Bieži vien abas šīs metodes tiek lieliski kombinētas kopā, piemēram, uzlaužot kādu e-pastu un palaižot to presē, kā mēs to redzējām ASV kampaņas laikā. Valstis, kurās ir bijušas vēlēšanas vai kādi citi politiski procesi, ir skaidri identificējušas šos jautājumus kā problēmu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas