Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kanādā par godu Latvijas prezidentūrai ES Padomē atklāj ledus skulptūru

Svētdien, 1.februārī, Latvijas vēstnieks Kanādā Juris Audariņš Otavā atklāja Latvijas ledus skulptūru Saules vedējs, kuras autori ir ledus skulptori Kārlis Īle un Maija Puncule.

Skulptūras atklāšanā, klātesot tās autoriem, piedalījās diplomātiskā korpusa pārstāvji, Otavas latviešu kopiena, vēstniecības draugi un atbalstītāji. Īpaši gaidīti viesi bija Otavas latviešu skolas audzēkņi, kas varēja tikties arī ar ziemas festivāla Winterlude talismaniem. 

Ledus skulptūras idejas autors ir Kārlis Īle. Skulptūras centrā ir Saules zirgs, kas rotāts ar latviešu rakstu zīmēm. Zirgs uz muguras nes Saules zīmi, kam latviešu mitoloģijā ir īpaša nozīme kā gaismas nesējam, mūžīgās kustības un dzīvības simbolam. Zirgs jāj pār tiltu, kas simboliski savieno Latviju ar Kanādu caur ozola un kļavas koku lapu vītni. Kļavas lapa ir stiprs Kanādas valsts simbols, līdzīgi kā latviešu ozollapa.

Skulptūras tapšanas laikā Latvijas māksliniekiem un viņu radošajam darbam tika pievērsta liela uzmanība gan rakstošajā presē un televīzijā, gan sociālajos medijos. Turpmāko divu nedēļu garumā skulptūras Saules vedējs apmeklētājiem būs iespēja uzzināt interesantus faktus par Latviju un piedalīties vēstniecības rīkotajā konkursā, kā arī novērtēt Latvijas mākslinieku darbu starptautiskajās ledus skulptoru sacensībās.

Ledus skulptūras atklāšana simboliski iezīmē Latvijas prezidentūras ES Padomē sākumu Kanādā. Tas ir viens no Latvijas vēstniecības publiskās diplomātijas projektiem, kas norisināsies ES prezidentūras laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas