Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kariņš: Rinkēviča kļūšana par prezidentu JV nenesīs nekādu labumu

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) kļūšana par prezidentu Jaunajai vienotībai (JV) nenesīs nekādu labumu, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Šobrīd Rinkēvičam ir 26 balsis, proti, visas JV Saeimas deputātu balsis. Kariņa vērtējumā, iespējams, ārlietu ministrs ir vissagatavotākais no visiem prezidenta amata kandidātiem. Tomēr, Rinkēvičam kļūstot par prezidentu, nebūtu neviena, kas varētu aizvietot viņu uzreiz. Turklāt viņa kļūšana pa prezidentu būšot zaudējums JV praktiskā ziņā, jo Rinkēvičs esot viens no partijas populārākajiem politiķiem.

"Viņš distancēsies un aizies prom. Tomēr es esmu gatavs kā partijas vadītājs piedāvāt viņu šim amatam, kas nesīs labumu valstij. Tomēr tam nākamajam "Rinkēvičam" būs iespēja izaugt," sacīja Kariņš.

Viņš uzsvēra, ka brīdis kad esošais Valsts prezidents Egils Levits paziņoja, ka nekandidēs vēlēšanās, esot izmainījis visu lauku.

"Šobrīd ir situācija, kad neviens spēks, cik es zinu, nav ne valdē, ne domē pieņēmis lēmumu neatbalstīt Rinkēviču. Es domāju, ka esam nedaudz citā situācijā, kur daudz kas var notikt. Es pat saredzu, ka citi spēki varētu būt savtīgi ieinteresēti viņu atbalstīt, lai novāktu viņu kā vienu no mūsu "lokomotīvēm"," uzskata Kariņš.

Vaicāts, vai prezidenta ievēlēšana raisīs kādas plašākas pārmaiņas valdībā, Kariņš atbildēja izvairīgi, norādot, ka nezina, kurš būs prezidents, taču zina, kuru gribētu redzēt kā tādu. Viņš neizslēdz, ka, iespējams, tas varētu izraisīt jebkādas korekcijas valdībā. Tomēr viņš uzsvēra, ka ir ieinteresēts zināmā politikas rezultātā - izglītības un veselības sistēmu reformā, kā arī kapitāltirgus attīstībā.

Savukārt, ja gadījumā neviens no esošajiem prezidenta amata kandidātiem netiks ievēlēts, tad nāksies "apsēsties pie galda, saliet kafiju un atvērt sarunas".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas