Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš turpina darbu Eiropadomē, atliekot atvaļinājumu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien un otrdien turpina darbu Eiropadomes sēdē, pagaidām atliekot arī plānu doties atvaļinājumā, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

Iepriekš tika vēstīts, ka Ministru prezidents no šodienas dodas divu nedēļu atvaļinājumā, tomēr, ieilgstot Eiropadomes sēdei, Kariņš atvaļinājumu ir atlicis.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderu kaulēšanās, cenšoties panākt vienošanos par ekonomikas atveseļošanas fonda izveidi, lai izvestu bloku no Covid-19 radītās krīzes, ir ieilgusi.

Par spīti emocijām, kas mutuļojušas sēžu zālē, vienošanos par 750 miljardu eiro lielo fondu Eiropas tautsaimniecības izvešanai no pandēmijas radītās lejupslīdes līdz šim tā arī nav izdevies panākt.

Vakariņu laikā svētdienas vakarā Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels, cenšoties pārliecināt tā dēvēto taupīgo četrinieku - Nīderlandi, Zviedriju, Austriju un Dāniju, kam pieslējusies arī Somija, izteicis jaunu kompromisa piedāvājumu par līdzekļu proporcionālo sadali starp aizdevumiem un grantiem.

Viņš ieteicis grantu daļu samazināt no sākotnēji plānotajiem 500 miljardiem eiro līdz 400 miljardiem, attiecīgi aizdevumiem atvēlot 350 miljardus, nevis 250.

Emocionālajā uzrunā vakariņu laikā Mišels atgādinājis dalībvalstu līderiem 200 000 eiropiešus, kuru dzīvības prasījusi pandēmija, un aicinājis viņus sadarboties, lai realizētu "neiespējamo misiju".

"Jautājums ir, vai 27 līderi ir atbildīgi Eiropas tautas priekšā, vai viņi ir spējīgi radīt Eiropā vienotību un savstarpējo uzticību," saskaņā ar aģentūras AFP rīcībā nonākušo protokolu sacījis Mišels. "Vai arī mēs nodemonstrēsim vājas Eiropas seju, ko destabilizē neuzticēšanās."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas