Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kārtības policijas priekšnieks Velšs kļūs par ģenerāli

Valdība 14. maijā lems par ģenerāļa speciālās dienesta pakāpes piešķiršanu Valsts policijas (VP) priekšnieka vietniekam, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšniekam Artim Velšam. Velšam pulkveža pakāpe piešķirta 2014. gada aprīlī, līdz ar to viņš būs nodienējis ģenerāļa dienesta pakāpes piešķiršanas noteikto laiku - piecus gadus.

Tāpat Velša izglītība pilnībā atbilst normatīvajos aktos izvirzītājām prasībām - Latvijas Policijas akadēmijā iegūts profesionālais maģistra grāds tiesību zinātnē, amatpersonas darbības un tās rezultātu novērtējums ir atbilst noteiktajām prasībām. Tāpat veselības stāvoklis un fiziskā sagatavotība ir atbilstošs normatīvo aktu prasībām.

Velšs dienestu VP sāka 1993. gadā kā Jūrmalas policijas pārvaldes Patruļdienesta rotas kārtībnieks. Viņš 2011. gadā aptuveni septiņus mēnešus bija VP priekšnieks.

Velšam kļūstot par ģenerāli, iekšlietu dienestos tagad būs septiņas amatpersonas ar šādu dienesta pakāpi. VP patlaban ar šādu dienesta pakāpi var lepoties VP priekšnieks Ints Ķuzis un Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte. Valsts robežsardzē ģenerāļa pakāpe ir tikai dienesta priekšniekam Guntim Pujātam, bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā ir trīs ģenerāļi - VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš un vietnieki Intars Zitāns un Kristaps Eklons.

Iekšlietu resorā ģenerālis ir augstākā dienesta pakāpe.

Vairāki ģenerāļi ir armijas struktūrās, taču armijā ir vēl augstākas virsnieku pakāpes - ģenerālmajors un ģenerālleitnants. Ieslodzījuma vietu pārvaldē ģenerāļa pakāpe ir tikai pārvaldes priekšniecei Ilonai Spurei.

Latvijā gan ir vairāki armijas un iekšlietu dienestu ģenerāļi, kas atrodas pensijā.

 

Top komentāri

Zbišeks Staņķevics
Z
Skaistākais policists Latvijā.
Laidīs Ķuzi pensijā?
L
?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas