Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Katoļu priesteri atgādina, ka Jāņos desmit Dieva baušļi netiek atcelti

Katoliskā Baznīca nenoliedz tautisku Jāņu svinēšanu ar tautas dziesmām, bet aicina 24.jūnijā ticīgos apmeklēt dievkalpojumu un svinību laikā izvairīties no okultām, ezotēriskām darbībām, ievērot mērenību alkohola lietošanā un atcerēties, ka arī šo svētku laikā 10 Dieva baušļi un tikumības un morāles normas nav atceltas.

"Katoliskā Baznīca jau no pirmajiem gadsimtiem 24.jūnijā svin svētā Jāņa Kristītāja, Jēzus Kristus priekšvēstneša, dzimšanas dienu," portālam Diena.lv skaidroja priesteris Ilmārs Tolstovs.

Priesteris stāstīja, ka Jūdu tradīcijā svētku diena sākās ar iepriekšējās dienas vakaru jeb pirmās zvaigznes parādīšanos, un arī Baznīcā svētku svinības iesākās iepriekšējās dienas vakarā, līdzīgi kā Kristus Dzimšanas svētkos, Lieldienās, Visu svēto dienā.

Senie latvieši pirms kristietības ienākšanas 21.jūnijā svinēja Vasaras saulgriežus. "Kad 13. gadsimta beigās notika Latvijas kristianizācija, abi svētki saplūda un saulgriežu svinības tika "apvienotas" ar svētā Jāņa Kristītāja vigīlijas atzīmēšanu tautiskā garā, pie ugunskuriem. Starp citu, valodnieciski vārds Jānis ir senebreju izcelsmes vārds, kas nozīmē - Dievs ir žēlīgs," norādīja I.Tolstovs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas