Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kleckins: NEPLP gribētu palielināt Kolāta algu, taču pašreiz tādas iespējas nav

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vēlētos palielināt Latvijas Radio ģenerāldirektora Dzintra Kolāta atalgojumu, taču patlaban pirms nākamā gada budžeta plānošanas šādu iespēju neesot, biznesa portālam Nozare.lv sacīja padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Viņš skaidroja, ka jaunā valdība vēl nav izveidota un, nezinot nākamā gada sabiedrisko mediju budžetu, padome neko arī nevar solīt.

Tomēr viņš norādīja, ka neatkarīgi no Dz.Kolāta lēmuma par iespējamo pievienošanos Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienestam padomes darba kārtībā jau bijis jautājums par sabiedrisko mediju vadītāju un padomes locekļu atalgojuma pārskatīšanu līdz ar nākamā budžeta veidošanu. To Ā.Kleckins uzskata par savu galveno uzdevumu, aizejot no padomes līdz ar tās pilnvaru termiņa beigām.

Diena jau ziņoja, ka pastāv liela iespēja, ka par jauno Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta vadītāju varētu kļūt pašreizējais LR vadītājs Dz.Kolāts. Lai gan šobrīd viņam LR hierarhiski ir augstāks amats, tomēr LTV viņam spēj piedāvāt lielāku atalgojumu nekā viņš saņem pašlaik.

Ja Dz.Kolāts izlems par labu LTV ziņu dienesta vadītāja amatam, NEPLP būs jāizsludina konkurss uz LR ģenerāldirektora amata vietu, portālam Diena.lv norādīja NEPLP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins. "Ja Kolāts tomēr ies prom, tad nebūtu korekti, ja konkursu rīkotu šī padome. To vajadzētu rīkot jau jaunai padomei," piebilda Ā.Kleckins.

"Šobrīd nav nekādu ideju, jo tas nāk ļoti negaidīti," tā uz jautājumu, kas varētu nākt Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora vietā, tad, ja viņš pieņems lēmumu atstāt savu amatu, atbildēja NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece.

Šobrīd LTV ziņu dienestu vada Mareks Gailītis, kas drīz darbu LTV pametīs, skaidrojot to ar pārāk zemu atalgojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas