Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB administratīvi sodījis vai aizrādījis trīs Garkalnes novada domes amatpersonām

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kopš vasaras piemērojis naudas sodus vai aizrādījis kopumā trīs Garkalnes novada domes amatpersonām, liecina informācija KNAB mājaslapā.

KNAB piemērojis 220 eiro sodu Garkalnes novada domes deputātam Jānim Frišfeldam, jo viņš savienoja deputāta amatu ar Garkalnes novada domes Juridiskās daļas jurista amatu, tādējādi pārkāpa likumā noteikto amatu savienošanas aizliegumu.

KNAB arī konstatējis, ka deputāte Inese Andersone Garkalnes novada domes sēdē balsoja par sava radinieka uzņemšanu Garkalnes novada pirmsskolas izglītības iestādē. Tādējādi viņa veica ar amata pienākumu veikšanu saistītas darbības, kas ietekmēja vai varēja ietekmēt viņas un radinieka personiskās vai mantiskās intereses.

KNAB atzina administratīvo pārkāpumu par maznozīmīgu, izsakot mutvārdu aizrādījumu.

Pati deputāte Andersone aģentūrai LETA pastāstīja, ka sākotnēji bija nolēmusi nepiedalīties minētajā balsojumā, jo viens no bērniem bija viņas radinieks, tomēr asas diskusijas par dažiem jautājumiem viņu "izsitušas no sliedēm" un viņa nobalsojusi. Politiķe sacīja, ka pēc balsojuma, saprotot savu rīcību, personiski informējusi KNAB atbildīgo amatpersonu, lūdzot skaidrot, kā viņai rīkoties, jo balsojumu atsaukt nebija iespējams. Viņa uzsvēra, ka atzīst pārkāpumu, tomēr uzsvēra, ka tas nebija apzināts.

Jau ziņots, ka KNAB arī piemērojis 45 eiro sodu Garkalnes novada domes izpilddirektorei Jeļenai Tocai, kura parakstīja rīkojumu, ar kuru uzdeva izmaksāt Garkalnes novada domes priekšsēdētājam Mārtiņam Gunāram Bauzem-Krastiņam (LZS) 2600 eiro naudas balvu. Garkalnes novada domes priekšsēdētājs gan veicis naudas balvas atmaksu Garkalnes novada domes budžetā. 

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas