Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

KNAB atsauc Lemberga godu un cieņu aizskarošās ziņas

Izpildot Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas 12.februāra spriedumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atsauc Aivara Lemberga ar šo spriedumu atzītās godu un cieņu aizskarošās un nepatiesās ziņas, portālu Diena.lv informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

KNAB atsauc interneta vietnē www.knab.lv 2006.gada 18.aprīlī preses relīžu sadaļā paziņojumā "Ventspils domes priekšsēdētājs atzīts par aizdomās turēto dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā" izplatītās ziņas.

KNAB atsaucis izplatīto informāciju: "Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka būdams valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu amatu, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs un Ventspils brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētājs ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli un ar likumu piešķirtās tiesības, t.i. rīkojies pretēji valsts interesēm"; "apzināti un mērķtiecīgi nenodrošinot MK 2005.gada 23.februāra rīkojuma Nr.122 "Par O.Grinberga iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā", izpildi"; "apzināti, nepamatoti un prettiesiski novilcinājis tā izpildi"; "piedaloties lēmuma pieņemšanā par konkursa rīkošanu uz O.Grinberga amatu"; "neizmantojot likumā pašvaldības priekšsēdētāja tiesības apturēt domes lēmumu, Ventspils domes priekšsēdētājs acīmredzami ir pārkāpis savu dienesta pilnvaru robežas"; "šādas rīcības rezultātā tika būtiski apdraudētas valsts intereses ekonomikas jomā, kaitējot pārvaldības kārtībai un aizskarot personas likumīgās intereses un tiesības, nodarot tai materiālu kaitējumu lielā apmērā".

KNAB atsauc arī interneta vietnē www.knab.lv 2006.gada 17.maijā preses relīžu sadaļā paziņojumā "KNAB lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret Ventspils domes priekšsēdētāju" izplatītās ziņas: "Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka būdams valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu amatu, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs un Ventspils brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētājs ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli un ar likumu piešķirtās tiesības, t.i. rīkojies pretēji valsts interesēm"; "apzināti un mērķtiecīgi nenodrošinot MK 2005.gada 23.februāra rīkojuma Nr.122 "Par O.Grinberga iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā", izpildi"; "apzināti, nepamatoti un prettiesiski novilcinājis tā izpildi"; "piedaloties lēmuma pieņemšanā par konkursa rīkošanu uz Ojāra Grinberga amatu"; "ir ļaunprātīgi izmantojis savas dienesta pilnvaras, kā rezultātā būtiski apdraudot valsts intereses ekonomikas jomā, kaitējot pārvaldības kārtībai un aizskarot fiziskās personas - Ojāra Grinberga likumīgās intereses un tiesības, nodarot tam materiālu kaitējumu"; "kriminālprocesa ietvaros noziedzīga nodarījuma pazīmes konstatētas aizdomas turētās amatpersonas darbībās, sniedzot 2005.gada 28.novembrī Ģenerālprokuratūrai apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga noziedzīga nodarījuma mēģinājuma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret Ventspils pilsētas domes deputātu Ojāru Grinbergu un toreizējo ekonomikas ministru Krišjāni Kariņu".

"KNAB atvainojas A.Lembergam par KNAB rīcību, ievietojot un saglabājot KNAB mājaslapā informāciju apgalvojuma formā, kā arī neievietojot pārskatāmi mājaslapā informāciju par Kuldīgas rajona tiesas 2007.gada 22.maija spriedumu," teikts KNAB paziņojumā.

Jau ziņots, ka 12. aprīlī spēkā stājies Rīgas apgabaltiesas 12.februāra spriedums, ar kuru par labu Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam A.Lembergam prasībā pret KNAB piedzīts 500 latu morālā kaitējuma atlīdzinājums tā dēvētajā Grinberga lietā.

Tāpat par labu A.Lembergam tika piedzīti 288 lati par tiesāšanās izdevumiem. Apgabaltiesa faktiski atstāja negrozītu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu, vienīgi samazinot summu no 4000 latu uz 500 latiem.

Tika atstāts negrozīts arī pirmās instances 2011.gada 8.jūnija spriedums daļā par pienākuma uzlikšanu KNAB atsaukt divās preses relīzēs 2006.gada aprīlī un maijā publicētās ziņas par Lembergam noteikto aizdomās turamās personas statusu un kriminālvajāšanu minētajā lietā.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas