Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB darbinieki veikuši procesuālas darbības arī Rāvja birojā un dzīvesvietā

Pirmdien, 8.jūlijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veikuši procesuālas darbības Skonto grupas līdzīpašnieka Gunta Rāvja birojā un dzīvesvietā, aģentūrai LETA apstiprināja Rāvja pārstāve Elīna Dobulāne.

Viņa apgalvoja, ka Rāvim KNAB sāktajā kriminālprocesā nav piemērots nekāds statuss.

"Politiķi šobrīd sūta ļoti bīstamu signālu uzņēmējiem Latvijā, savstarpējo attiecību kārtošanā iesaistot tiesībsargājošās iestādes un uzņēmējus. Vēl tikai dažas dienas atpakaļ Baiba Broka bija Rīgas mēra amata kandidāte. Pēdējos gados man piederoši vai daļēji piederoši uzņēmumi ir ziedojuši vairākus miljonus eiro sporta, mākslas un izglītības veicināšanai Latvijā, turklāt par lielāko daļu no ziedojumiem man nav detalizēta informācija, jo lēmumus pieņem konkrēto uzņēmumu vadītāji. Politiķu savstarpējās intrigas šobrīd nodara kaitējumu gan man personīgi, gan arī uzņēmumiem, kas ir vieni no lielākajiem nodokļu maksātājiem un eksportētājiem valstī," notikušo komentēja Rāvis.

LETA jau ziņoja, ka pēdējos trīs gados Latvijas Biatlona federācija saņēmusi trīs ziedojumus, kuri bijuši 20 000 eiro apmērā, tostarp vienu no uzņēmuma SIA Roadeks, kas pastarpināti pieder SIA Skonto būve patiesā labuma guvējam Rāvim, liecina Firmas.lv pieejamā informācija.

Firmas.lv informācija liecina, ka 2018.gadā Latvija Biatlona federācija saņēma 20 000 eiro lielu ziedojumu no SIA Vudlande. Šāds ziedojums saņemts arī 2017.gadā. Publiski pieejamā informācija liecina, ka šie ziedojumi veikti, lai atbalstītu biatlonistu Andreju Rastorgujevu.

Savukārt Roadeks 20 000 eiro federācijai ziedojis 2017.gadā. Firmas.lv informācija liecina, ka uzņēmumam ir trīs patiesā labuma guvēji - Uldis Klaperis, Jānis Ansviesulis un Rāvis. 50% Roadeks kapitāldaļu pieder uzņēmumam SIA Brīvais kalns, kura amatpersonas ir Rāvis un ar uzņēmēju Andri Šķēli saistītais Edgars Šķenderis.

Brīvais kalns kapitāldaļas vienādās daļās pieder SIA INPO 10 un SIA GRF Investments. INPO 10 patiesā labuma guvējas ir Kristiāna Lībane-Šķēle, Madara Šķēle-Dupate un Anete Šķēle-Pētersone. Savukārt GRF Investments patiesā labuma guvējs ir Rāvis.

Roadeks pērn strādājis ar 8 968 245 eiro lielu apgrozījumu un 380 882 eiro lielu peļņu, savukārt 2017.gadā uzņēmumam bijis 7 943 435 eiro liels apgrozījums un 510 815 eiro liela peļņa.

Kopumā Latvijas Biatlona federācija pēdējos trīs gados saņēmusi 52 ziedojumus, kuru kopēja summa veido 293 042 eiro. Ziedojumu summas variē no 70 eiro līdz 30 000 eiro.

Jau vēstīts, ka KNAB izmeklētajā kriminālprocesā, kurā pirmdien aizturēta Rīgas domes deputāte un Latvijas Universitātes (LU) rektora vietniece Baiba Broka (VL-TB/LNNK) iespējamais kukulis bija noformēts kā ziedojums Brokas vadītajai Latvijas Biatlona federācijai, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

 

Top komentāri

novērotājs
n
Tikko kādu šāda veida cilvēku aiztur,- izrādās, viņš tikai ziedo un ziedo un atbalsta kultūru un sportu. Un vispār nesaprot , par ko tiek aizturēts.. Viņš arī nav bijis iesaistīts kopā ar mr20 Dienvidu tilta afērā, par kuru vēl joprojām maksājam katru gadu 45 milj eur no Rīgas kases ( pēc noslepenota līguma . kopā - 500 milj eur. dārgākais tilts). Balts un Pūkains Rāvis. Ziedo un atbalsta. un Baibu Broku arī.
DDD
D
Diez vai kāds gaidīja šādu KNAB soli, a ja nu atrod Rīdzenes un Pirts sarunu trešo sēriju?
simba
s
Šī gada Āfrikas safari var aiziet secen.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas