Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

KNAB izskata jau 40 iesniegumus par pārkāpumiem politiskajā aģitācijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs saņēmis vairāk nekā 40 iesniegumus, kuros paustas aizdomas par dažādiem pārkāpumiem politiskajā aģitācijā, otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja KNAB priekšnieka vietnieks Alvis Vilks. 

Viņš sacīja, ka aptuveni pusē no iesniegumiem paustas bažas par slēpto reklāmu. Otra puse iesniegumu ir dažāda veida izvietošanas pārkāpumi, kas saistās ar reklāmas nenorādīšanu vai administratīvo resursu izmantošanu par labu vienam vai otram politiskam spēkam.

Pagaidām priekšvēlēšanu kampaņā būtiski pārkāpumi, kas prasītu nekavējoties iejaukties, nav konstatēti.

Tiesa gan, ir tikusi konstatēta viena tā saucamā trešā persona, kura ir noslēgusi līgumus par reklāmas izvietošanu par summu, kas pārsniedz likumā noteikto limitu, sacīja A.Vilks. Tie gan vēl pagaidām ir tikai noslēgtie līgumi. Vai tie tiks realizēti un vai notiks arī reklamēšanās par summu, kas pārsniedz limitu, tas vēl nav skaidrs, sacīja A.Vilks.

Viņš norādīja, ka attiecīgajai personai un laikrakstam nosūtīta informācija par šādu faktu un, ja tas notiks, KNAB būs spiesta apturēt kampaņu. Līguma darbības termiņš ar mediju gan beidzas dienu pirms aģitācijas aizlieguma, "tādēļ faktiski šeit pastāv jautājums, cik KNAB sankcijas varētu but efektīvas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas