Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

KNAB: LIC darbiniecēm nav saistoši valsts amatpersonām noteiktie ierobežojumi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) saņēmis Veselības ministrijas vēstuli par iespējamu interešu konfliktu, ka Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadošas darbinieces jau vairākus gadus LIC telpās nodarbojas arī ar savu privāto biznesu – aptieku.

KNAB norāda, ka jau iepriekš birojs izvērtējis divu LIC darbinieču rīcību un secinājis, ka tām nav saistoši valsts amatpersonām noteiktie ierobežojumi.

Biroja pārstāvis Andris Vitenburgs teica, ka ministrijas vēstule ir saņemta 10.februārī, taču saistībā ar pērn novembrī saņemto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) iesniegumu par divu LIC darbinieču iespējamo interešu konfliktu KNAB jau ir veicis pārbaudi saistībā ar to, ka LIC aptiekas vadītāja ir īpašniece un valdes locekle uzņēmumā, kura aptieka darbojas LIC telpās, un tās vadītāja ir otra LIC darbiniece.

Pārbaudē KNAB konstatēja, ka LIC darbinieces nav iekļautas LIC valsts amatpersonu sarakstā.

Secinot, ka LIC aptiekas vadītājas amata pienākumi varētu atbilst likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktajām pazīmēm par valsts amatpersonas statusa attiecināšanu, KNAB vērsās VID un arī LIC ar lūgumu izvērtēt konkrētā amata atbilstību valsts amatpersonas statusam.

Gan VID, gan LIC atzina, ka LIC aptiekas vadītājas veicamie darba pienākumi nav vērtējami kā valsts amatpersonas funkcijas un šis amats neatbilst valsts amatpersonas statusam.

Ņemot vērā to, ka abas LIC darbinieces nav iekļautas LIC valsts amatpersonu sarakstā, KNAB informēja VID, ka uz iesniegumā minētajām personām nav attiecināmi un tām nav saistoši valsts amatpersonām noteiktie ierobežojumi.

Latvijas televīzijas raidījums De facto vēstīja, ka struktūrvienību, kas LIC rūpējas par medikamentu apriti, sauc iekšējā aptieka, un to jau 26 gadus vada Jeļena Boļšakova, bet viņas kolēģe Inga Jeremica arī ir ar lielu darba stāžu LIC. Viņas pienākumos ir pārzināt visus LIC notiekošos procesus, kas saistīti ar slimnīcas nodrošināšanu ar medikamentiem.

VM pašlaik atturas vērtēt Boļšakovas sēdēšanu divos ērtos krēslos vienlaikus. "Mēs esam vērsušies KNAB, lai noskaidrotu iespējamo interešu konfliktu un iespējamu valsts mantas izšķērdēšanas faktu, kad saņemsim atbildi, varēsim komentēt vairāk," norādījusi veselības ministre Ingrīda Circene (Vienotība).

Raidījums piebilst, ka Circene pērn Boļšakovai pasniegusi atzinības rakstu par profesionalitāti un neatlaidību, godprātīgi pildot darba pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas