Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

KNAB neapstiprina valsts noslēpuma nozaudēšanu (papildināts 13:38)

"Atsaucoties uz plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju un dažādiem pieņēmumiem, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) esot pazuduši operatīvās izstrādes lietas materiāli, informējam, ka valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav noticis," portālam Diena.lv norādīja KNAB pārstāve Laura Dūša. 

Viņa uzsvēra, ka "dienesta izmeklēšanas komisija tika izveidota pamatojoties uz pieņēmumu, ka, iespējams, ir notikusi valsts noslēpuma objekta nozaudēšana".

Tāpat tiek norādīts, ka detalizētāka informācija šobrīd netiks sniegta, jo izmeklēšanas komisija turpina darbu.

Uz jautājumu, vai KNAB var apstiprināt, ka viens no aktīvas operatīvās uzskaites lietas sējumiem atrasts, KNAB sekretariāta vadītāja Māra Priedīte aģentūrai LETA atbildēja: "Ievērojot Ministru kabineta noteikumos noteikto, ka izmeklēšanas materiālu slepenības pakāpe ir "Konfidenciāli", KNAB informācija par minēto jautājumu nav izpaužama."

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka operatīvās uzskaites lietas sējums atrasts turpat birojā. Līdz ar to KNAB sekretariāta vadītāja neatbildēja uz jautājumu, ko izveidotā komisija tagad izmeklē.

Lūgta precizēt, vai konkrētais paziņojums nozīmē, ka no KNAB nebija pazuduši nekādi dokumenti, KNAB pārstāve norādīja, ka "valsts noslēpuma objekta nozaudēšanas fakts nav apstiprinājies".

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka septembrī vairāki Latvijas mediji ziņoja par KNAB nozaudētiem dokumentiem, kuros iespējams bija ar valsts noslēpumu saistīta informācija.

Savukārt KNAB pārraugs, premjers Māris Kučinskis (ZZS) par birojā pazudušo valsts noslēpuma objektu no KNAB priekšnieka Jarsolava Streļčenoka uzzināja tikai dienā, kad informācija nonāca arī medijos. To Latvijas Televīzijas raidījumam de facto apstiprināja pats Ministru prezidents. Birojs premjera neinformēšanu neskaidroja. 

Jāatgādina, ka šobrīd ir sācies jaunā KNAB vadītāja meklēšanas process un priekšnieka amata konkursā ir saņemti desmit pieteikumi.

Pievienotas 3. līdz 6. rindkopas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas