Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

KNAB ņems vērā Dienas eksperimentu par iespējamo politisko korupciju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ņems vērā laikraksta Diena publikāciju par eksperimentu, kurā noskaidrojies, ka politiskās partijas, iespējams, joprojām ir gatavas palīdzēt pret ziedojumiem.

"KNAB ņems vērā publikācijā sniegto informāciju, vērtējot tās juridiskos un tiesiskos aspektus," īsu komentāru sniedza KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Laikraksts Diena vēsta, ka, maskējoties aiz izdomātas amerikāņu informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas Applieds Technology, tas devies pie partijām ar fiktīvu piedāvājumu, ka kompānija gatava ziedot partijām 30 tūkstošus latu, bet vēlāk tām jāpalīdz tikt pie kāda valsts pasūtījuma IT jomā.

Diena norāda ‒ lai gan publiski vienmēr pausts, ka partijas šādi nopirkt nevar, izrādījies – var gan. Tikai divas no pašlaik esošā Saeimas piecnieka, proti, Zatlera Reformu partija un Nacionālā apvienība, devušas nepārprotamu atbildi, ka šāds ceļš pie tām ir slēgts. Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Viesturs Silenieks bijis gatavs visdažādākajai sadarbībai, pat neesot valdībā, jo kontakti ministrijās jau paliekot.

Laikraksts atzīst, ka ziedojumu temats partijām izrādījies gana svarīgs, jo uz sarunu tās deleģēja partijās augsti stāvošus politiķus. Eksperimenta mērķis bija noskaidrot partiju pozīcijas un to, cik partiju pārstāvji ir toleranti pret šādu piedāvājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas