Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

KNAB par interešu konfliktu sodījis Alsviķu profesionālās skolas direktori un Ķekavas novada domes deputātu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā piemērojis naudas sodus Alsviķu profesionālās skolas direktorei un Ķekavas novada domes deputātam, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB konstatējis, ka Alsviķu profesionālās skolas direktore izdevusi rīkojumus, ar kuriem piešķirtas piemaksas skolotājiem un darbiniekiem, tostarp arī viņas vīram un brālim.

KNAB konstatēja, ka direktore bija informējusi Izglītības un zinātnes ministriju par to, ka viņas vadītā iestādē strādā viņas radinieki, un ministrija bija izdevusi rīkojumu, uzdodot skolas direktores pienākumu pildīšanu attiecībā uz minētajām personām veikt skolas direktora vietniecei.

Pārbaudes gaitā nav iegūti pierādījumi tam, ka sieviete apzināti nav sniegusi rakstveida informāciju ministrijai par savu radinieku mantisko vai citu personisko ieinteresētību.

Ņemot vērā minēto, direktorei par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā birojs piemēroja 70 latu naudas sodu.

KNAB sodījis arī Ķekavas novada domes deputātu Arnoldu Keisteru. KNAB konstatējis, ka valsts amatpersona novada domes sēdē piedalījusies lēmumu pieņemšanā un balsojusi pret jautājuma par cita deputāta iesnieguma, kas rosināja domei izteikt aizrādījumu Keisteram, izskatīšanas iekļaušanu domes darba kārtībā.

Pārbaudes laikā KNAB neguva pierādījumus tam, ka Keisters apzināti nav informējis Ķekavas novada domes deputātus par savu atrašanos interešu konflikta situācijā.

Par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā Keisteram piemērots 50 latu naudas sods.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas