Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

KNAB pārbaudīs Rēzeknes mēra Bartaševiča kundzes vizināšanos ar domes auto

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāks pārbaudi par masu medijos izskanējušo gadījumu, kad Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča kundze Olga uz Rīgu braukusi ar Rēzeknes domes automašīnu.

KNAB atbilstoši savai kompetencei sāks pārbaudi par publiskoto informāciju saistībā ar Rēzeknes mēra iespējamiem valsts amatpersonas veiktajiem likumā noteiktajiem interešu konflikta pārkāpumiem saistībā ar domes automašīnas izmantošanu, aģentūrai LETA teica KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

18.septembrī TV3 raidījums Nekā personīga vēstīja, ka Rēzeknes mēra Bartaševiča kundze Olga uz Rīgu brauc ar domes automašīnu. Viņa pati un mērs notikušo noliedza. Tomēr pašvaldībā apstiprināja, ka šāds fakts bijis.

"Nekā personīga" saņēma kāda skatītāja filmētu video ierakstu, kur, pēc viņa teiktā, Rīgas ielās redzama Rēzeknes pašvaldības automašīna. Lai arī ar to ikdienā braucot pilsētas galva, pa galvaspilsētu tajā vizinājās viņa kundze, kura nav domes amatpersona, bet nodarbojas ar privātbiznesu.

Šis video ieraksts, visticamāk, tapis pagājušās nedēļas ceturtdienā. 8.septembrī Stabu ielā, posmā starp Krišjāņa Barona un Aleksandra Čaka ielu, sudrabots Volvo markas auto sagaida kādu dāmu. Viņa ērti iekārtojas pasažiera vietā blakus šoferim, un abi kopā aizbrauc.

Vērīgais video autors atpazina, ka sudrabkrāsas Volvo ar valsts numuru DZ-7272 ir Rēzeknes domes automašīna un pārsvarā ar to pārvietojas Rēzeknes mērs. Tomēr video redzams, ka Bartaševičs automašīnā neatrodas, bet braucēja ir viņa kundze Olga.

Savas sievas pārvietošanos ar pašvaldības automašīnu Bartaševičs skaidrojis ar kopīgu dalību publiskā pasākumā.

"Pildot domes priekšsēdētāja amata pienākumus, man jāpiedalās dažādos publiskos pasākumos. Dažos no tiem - diplomātisko pārstāvniecību pieņemšanas, svinīgie pasākumi un koncerti, izstāžu atklāšanas - reprezentatīvās funkcijas saskaņā ar vispārpieņemtajām normām veic arī mana sieva. Šādās situācijās ir pilnīgi pamatoti, ja viņa kopā ar mani izmanto pašvaldības transportlīdzekli," uzsvēra Bartaševičs.

Rēzeknes mērs norādīja, ka reizēm var rasties situācija, kad viņš, atrodoties atvaļinājumā, vienojas par tikšanos ar pašvaldību saistītā jautājumā, jo ne vienmēr visas tikšanās var ieplānot laikus, un, saņemot informāciju par to, ka pašvaldības transports darba vajadzībām dodas, piemēram, uz Rīgu, viņš izmanto iespēju doties ar pašvaldības transportu. Tamlīdzīgu situāciju Bartaševičs uzskata par pieņemamu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas